Home Uncategorized De spraak gestuurde Amazon magnetron

De spraak gestuurde Amazon magnetron

2570
0
DELEN

Amazon heeft hun eerste keukenapparaat op de markt gebracht, namelijk de magnetron die je door middel van spraak kunt besturen. Het product zal worden verkocht onder de Amazon Basics lijn en is verkrijgbaar voor slechts 59,99 dollar. De magnetron kun je zoals alle andere magnetrons gebruiken om eten op te warmen of popcorn klaar te maken. Maar waarom zou deze magnetron dan beter zijn als al die andere?

Magnetron met Alexa

Het spraakbesturingssysteem heet Alexa, ook wel bekend van de Google Home speakers. Door middel van spraak kun je eenvoudig je eten opwarmen en kun je precies vertellen hoelang het eten in de magnetron moet. De magnetron is voorzien van een ingebouwde Alexa knop. Deze kun je indrukken en vervolgens is het mogelijk om de magnetron een opdracht toe te spreken. De magnetron heeft wel z’n beperkingen. Hij heeft namelijk geen toegang tot de volledige Alexa capaciteiten. Wil je bijvoorbeeld het weer weten? Dan zal je magnetron dat je niet kunnen vertellen.

Heb je trek in popcorn?

Geen enkel probleem, de magnetron regelt het voor je. Met de spraak opdracht “Microwave Popcorn”, en vervolgens de hoeveelheid die je wilt gaat de popcorn voor je aan de slag om popcorn te maken. Nu is meteen het eerste nadeel bekend, de magnetron spreekt momenteel alleen enkel Engels.

Geen aanrader

Het is heel leuk om je magnetron een commando te geven, maar na een tijdje zal het compleet nutteloos aanvoelen. Je moet namelijk naar de magnetron toe lopen om je popcorn erin te zetten. Vervolgens moet je tegen je magnetron zeggen dat je popcorn wilt en hoeveel je ervan wilt. Het is natuurlijk net zo makkelijk om een knopje in te drukken. Zo krijg je popcorn die net zo lekker smaak.

Daarnaast is het ook heel lastig om de magnetron in te stellen. Je hebt een Amerikaanse account nodig, het is niet mogelijk met een Nederlands account. Op dit moment is de magnetron zelfs nog niet in Europa te koop, enkel in Amerika. Daarom zul je bij aankoop van de magnetron hem moeten laten overvliegen vanuit Amerika, de stekker vervangen om hem in het Nederlandse stroomnetwerk aan te kunnen sluiten en ben je vervolgens een paar tientjes lichter.

Wanneer de slimme magnetron naar Nederland komt en wanneer Alexa Nederlands gaat leren spreken is nog niet bekend.

Zou jij interesse hebben in deze slimme magnetron van Amazon? Laat dit even weten hieronder in de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here