Home Business Leer zelf technisch tekenen met behulp van AutoCAD

Leer zelf technisch tekenen met behulp van AutoCAD

3949
0
DELEN
technisch tekenen

Architect worden is één van de meer gehoorde dromen van kinderen rond de middelbare schoolleeftijd. Lang niet altijd is dat ook het pad dat gevolgd wordt, maar de interesse in het ontwerpen van gebouwen verdwijnt daarmee niet per se. Geldt dit ook voor jou? Het is niet te laat om nog te leren! Tegenwoordig bestaat er ontzettend praktische software die technisch tekenen en 3D design toegankelijker maakt. AutoCAD van ontwikkelaar Autodesk is hier het ultieme programma voor om onder de knie te krijgen.

Volg een cursus technisch tekenen met AutoCAD

AutoCAD is een revelatie op het gebied van technisch tekenen, maar het is zo’n uitgebreide tool dat een grondige introductie noodzakelijk is om je op gang te helpen. Gelukkig is het heel goed mogelijk om een Basiscursus AutoCAD te volgen. Dé plek voor een AutoCAD cursus is CADdesign CAD trainingen. CADdesign is een Autodesk Authorized Training Center dat een hoge waardering krijgt van klanten. Je kunt daar gebruik maken van de kennis van Harold Weistra, AutoCAD expert, die als auteur al 25.000 lesboeken verkocht heeft. Daarnaast is Weistra al 20 jaar actief als gecertificeerd instructeur, dus als je het van hem niet kunt leren, kun je het van niemand.

Persoonlijke begeleiding op weg naar je certificaat

Gedurende de AutoCAD cursus kun je rekenen op voldoende persoonlijke aandacht om het beste eruit te halen voor jezelf. De cursussen worden in kleine groepen gedaan en geleid door een instructeur met zeer veel passie voor het vak, die de stof eenvoudig en doeltreffend kan uitleggen, en waar nodig snel knelpunten weet te vinden. Bij de cursus hoort het duidelijke boek Basiscursus AutoCAD en AutoCAD LT, dat van de hand van Harold Weistra is. In het boek vind je praktische voorbeelden en ter zake doende uitleg die jou gaan helpen om wijs te worden in AutoCAD. Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat van deelname. Heb je ambities om in de bouw aan de slag te gaan met je AutoCAD-ontwerpvaardigheden, dan is dit certificaat goud waard. Er is namelijk in die sector grote vraag naar mensen die technisch kunnen tekenen in AutoCAD.

Het basisboek

De boeken Basiscursus AutoCAD en AutoCAD LT leren je hoe je basisvormen op maat plaatst of construeert in de tekening. Om je daarbij te ondersteunen staan er illustraties en oefeningen in het boek. Ook wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de vele bewerkingscommando’s die AutoCAD kent en die van pas komen om tot complete technische tekeningen te komen. Het tekenen in AutoCAD krijgt structuur door het gebruik van lagen en kleuren, maar ook lijntypes en lijndiktes zijn van belang. Natuurlijk worden ook basale zaken als het afdrukken van je technische tekening of het exporteren naar PDF behandeld in het boek.

Nuttig voor veel zaken

Er bestaan ook andere tools waarin je op je computer technische tekeningen kunt maken. Geen daarvan is echter zo algemeen inzetbaar en gewenst als AutoCAD. In de bouw is het de nieuwe standaard geworden, wat betekent dat er een wereld aan kansen voor je opengaat wanneer je de juiste vaardigheden in huis hebt gehaald. Maar ook wanneer je niet beroepsmatig aan de slag wil met technisch tekenen, kan het erg praktisch zijn om te kunnen werken met AutoCAD. Je kunt namelijk op deze manier anderen een duidelijk beeld geven van wat je voor ogen hebt wanneer het bijvoorbeeld om het ontwerpen of inrichten van je woning gaat. Maar ook objecten kunnen in AutoCAD ontworpen worden. Misschien heb je een prototype nodig. Of je wilt voor de carnavalsvereniging uitwerken hoe de praalwagen voor het komende jaar in elkaar moet gaan zitten. Je wilt misschien een verbouwing doen aan je woning en je ideeën daarover inzichtelijk maken. Kortom, met AutoCAD skills zit je goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here