Home Business De impact van een mooi en passend PowerPoint sjabloon

De impact van een mooi en passend PowerPoint sjabloon

3100
0
DELEN

Zoals je ongetwijfeld zult weten is de inhoud van jouw verhaal niet het enige wat belangrijk is tijdens een presentatie, het oog wil namelijk ook wat. Daarom is het belangrijk dat de inhoud van jouw boodschap niet op een negatieve manier overschaduwd wordt doordat u een slechte PowerPoint presentatie gebruikt.

In dit artikel vindt je handreikingen die jou helpen ervoor te zorgen dat jouw volgende presentaties op een eenvoudige manier mooi vormgegeven/impactvol zijn. Na het lezen van dit artikel kan je eenvoudig professioneel presenteren dankzij de hulp van een PowerPoint sjabloon.

Wat is een PowerPoint sjabloon?

Een PowerPoint sjabloon, ook wel bekend als PowerPoint template, is een format in het computerprogramma PowerPoint . Dit format hoef je voor gebruik alleen nog maar in te vullen.

Wat is het voordeel van een PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template

Door gebruik te maken van een PowerPoint sjabloon geef je jezelf de volgende voordelen:

  • De stress die een presentatie met zich meebrengt is dankzij een PowerPoint sjabloon verleden tijd. De opmaak van de PowerPoint presentatie is namelijk al gedaan. Zodoende hoef je je in de voorbereiding op jouw presentatie alleen nog maar druk te maken om de inhoud.
  • Huisstijlfouten worden dankzij het PowerPoint sjabloon niet meer gemaakt. De opmaak staat namelijk al vast. De huisstijl kan dus niet meer verkeerd worden geïmplementeerd in de PowerPoint presentatie.
  • Het bedrijf waar jij werkzaam voor bent straalt dankzij het PowerPoint sjabloon eenheid uit. Iedere werknemer gebruik namelijk dezelfde opmaak voor zijn/haar presentaties. Hierdoor komt jouw bedrijf erg professioneel over op klanten.

Waaruit bestaat een goed PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template?

Als je zelf een PowerPoint sjabloon wilt gaan maken doe je er goed aan om alle mogelijk te gebruiken PowerPoint slides opneemt in het PowerPoint sjabloon. Hierdoor wordt het maken van een PowerPoint presentatie pas echt invullen. Je doet er goed aan om sowieso de volgende slides in jouw PowerPoint sjabloon op te nemen:

  • Slide met de voorpagina
  • Slide met de inhoudsopgave
  • Slide met tekst en beeld in de verhouding 25% – 75%
  • Slide met tekst en beeld in de verhouding 75% – 25%
  • Slides voor afbeeldingen, grafieken, tabellen en video’s
  • Slide met de afsluiting

Het spreekt voor zich dat je aan deze indeling ook eigen slides kan toevoegen. Het idee van een PowerPoint sjabloon is namelijk dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Als dan alle slides die je ooit nodig gaat hebben in het PowerPoint sjabloon staan hoef je in de toekomst alleen nog maar slides in te vullen.

Voor de ultieme professionele uitstraling is het verstandig om op elke slide het bedrijfslogo te zetten. Niet alleen oogt de PowerPoint presentatie hierdoor professioneel, het zorgt er ook voor dat de klant jouw logo vaak ziet en hierdoor zal hij jouw bedrijf minder snel vergeten.

Wat is een mooi design voor mijn PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template?

Het is verstandig om in het design van jouw PowerPoint sjabloon de bedrijfskleuren te verwerken. Mocht jouw bedrijf nog geen huisstijl hebben, dan doe je er goed aan om deze te laten ontwikkelen of zelf te verzinnen. Jouw bedrijf zal door steeds terugkomende kleuren en vormen namelijk eenheid uitstralen en dat ziet er natuurlijk ontzettend professioneel uit.

Is het in elkaar zetten van een PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template moeilijk?

Je moet het in elkaar zetten van een PowerPoint sjabloon zien als een eenmalige investering die zich in de loop van de tijd gaat terugbetalen. Het kost namelijk aardig wat tijd om een mooi en passend PowerPoint sjabloon in elkaar te zetten.

Echter, er bestaan bedrijven die deze klus voor jou kunnen uitvoeren. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken van mooie en indrukwekkende PowerPoint presentaties en daarom is het maken van een PowerPoint sjabloon voor hun een peulenschil. Door hun jarenlange ervaring zullen ze het maken van een PowerPoint sjabloon niet alleen sneller kunnen doen, ze kunnen het simpelweg ook gewoon beter dan dat jij dat kan. Een PowerPoint sjabloon door dergelijke gespecialiseerde bedrijven laten maken is dus zeker een aanrader.

Conclusie

Door een PowerPoint sjabloon te gebruiken maak je, qua design, veel indruk op je klanten zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Bovendien bespaar je jezelf veel stress tijdens de voorbereiding op jouw presentatie, je hoeft je namelijk niet meer bezig te houden met de opmaak van de presentatie. De tijd die je hiermee bespaard kan je nu steken in de inhoudelijke voorbereiding op jouw presentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here