Home Computers De beste tips om jouw PC goed te beveiligen

De beste tips om jouw PC goed te beveiligen

1828
0
DELEN
PC beveiligen

Het is van groot belang om jouw PC optimaal te beveiligen, om te voorkomen dat er gegevens van je worden ingezien of belangrijke informatie wordt gestolen. Maar hoe kun je het beste jouw PC beveiligen? In dit artikel geven wij jou de tips om jouw PC te beveiligen en om ervoor te zorgen dat je geen slachtoffer wordt van cybercrime.

Waarom is het belangrijk om je PC te beveiligen?

Het is belangrijk om je computer te beveiligen om cybercriminelen tegen te gaan. Cybercriminaliteit komt tegenwoordig namelijk ontzettend vaak voor. Des te belangrijker is het dus dat jij ervoor zorgt dat je er alles aan hebt gedaan om je computer te beveiligen. Hoe je kiest voor de beste beveiliging voor je PC lees je hieronder.

Tips om je PC te beveiligen

1. Gebruik een sterk wachtwoord. Om te beginnen dien je altijd een sterk wachtwoord aan te maken om jouw computer goed te beveiligen. Een makkelijk wachtwoord is namelijk heel gemakkelijk voor hackers om te raden. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus een sterk wachtwoord is van belang. Bij een sterk wachtwoord kun je denken aan een wachtwoord van een combinatie van tekens, of een wachtwoordzin. Houd het volgende goed in je achterhoofd: hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Maak het cybercriminelen dus niet te makkelijk door voor een simpel wachtwoord te kiezen. 

2. Gebruik een goede virusscanner voor je PC. Om je computer beter te beveiligen tegen hackers, is het goed om een beveiligingsprogramma of antivirusprogramma te installeren. Hiermee kan je jouw computer beveiligen ten virussen. Hier zijn verschillende software voor. Virusscanners zijn te gebruiken als gratis beveiliging voor je computer, maar je ziet vooral betaalde varianten die beschikken over nog betere functies om virussen op je PC tegen te gaan. 

3. Maak alleen verbinding met een veilig netwerk. Ook een belangrijke tip om in je achterhoofd te houden als je jouw PC veilig wilt houden, is door alleen verbinding te maken met een veilig netwerk. Dit kun je doen door alleen te surfen naar websites met SSL of TLS. 

4. Wees alert. Denk zelf goed na als je jouw PC gebruikt of aan het surfen bent op het internet. Tegenwoordig zijn er veel phishing mailtjes in omgang. Dit zijn mailtjes die er in sommige gevallen echt uitzien, maar dit echter niet zijn. In dit soort mailtjes wordt er om belangrijke gegevens gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan identiteitsgegevens of bankgegevens. Zodra jij dan op een link in een phishing mail klikt, kunnen hackers al jouw gegevens zien en zelfs stelen. Wees dus altijd alert. Vertrouw je iets niet? Ga er dan ook vooral niet op in en verwijder het direct!

Welke manieren van beveiligen gebruik jij voor jouw computer?

DELEN
Vorig artikelDatalek voorkomen? Wij geven je 3 tips!
Volgend artikelDit zijn de voordelen van een smart tv
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here