Home Internet Waarom een sterk wachtwoord ontzettend belangrijk is

Waarom een sterk wachtwoord ontzettend belangrijk is

2901
0
DELEN
Sterk wachtwoord

Het lijkt misschien handig en gemakkelijk om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken, maar dit is zeker af te raden. Het kiezen van een sterk wachtwoord is heel belangrijk om fraude te voorkomen. Maar hoe weet je wat een sterk wachtwoord is? En hoe zorg je ervoor dat je jouw wachtwoorden allemaal kan onthouden? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Wat is een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat niet gemakkelijk te kraken is. Wanneer jouw wachtwoorden niet sterk genoeg zijn, is de kans groter dat jouw gegevens gestolen worden. Daarom is het dus ontzettend belangrijk om voor alles een veilig en sterk wachtwoord te kiezen. Gebruik dan ook nooit voor alles hetzelfde wachtwoord.

Om ervoor te zorgen dat je een sterk wachtwoord kiest zetten wij een aantal tips op een rijtje: 

  • Het belangrijkste is: hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Dus kies niet voor de makkelijkste uitweg door een simpel en kort wachtwoord te kiezen, maar denk hier goed over na. Gebruik minstens tien tekens, maar meer is dus altijd beter.
  • Een sterk wachtwoord bestaat uit een combinatie van verschillende tekens. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere tekens. 
  • Gebruik een wachtwoordzin. Wanneer je gebruik maakt van een hele zin als wachtwoord, heb je een heel sterk wachtwoord. Daarnaast is een zin vaak makkelijker te onthouden dan een wachtwoord met allerlei verschillende letters, tekens en cijfers.
  • Gebruik geen voor de hand liggende informatie. Dit is veel te makkelijk om te raden.
  • Verander je wachtwoorden regelmatig. Door zo nu en dan je wachtwoorden te veranderen, maak je de kans nog kleiner dat jouw gegevens gestolen kunnen worden. 

Houd deze tips dus altijd in je achterhoofd wanneer je een nieuw wachtwoord aanmaakt. Vind je het lastig om zelf een sterk wachtwoord te bedenken? Geen probleem, want er zijn genoeg tools die jou hierbij kunnen helpen. Via het internet kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een wachtwoord generator, die automatisch een sterk wachtwoord voor je maakt. Je hoeft natuurlijk niet gebruik te maken van zo’n wachtwoord bedenker. Ook via het internet kan je op zoek gaan naar sterk wachtwoord voorbeelden. Wanneer je een wachtwoord bedacht hebt maar niet zeker weet of het een sterk wachtwoord is, kun je een test op het internet uitvoeren. 

Hoe onthoud ik mijn wachtwoorden?

Allemaal leuk en aardig zo’n lang en moeilijk wachtwoord, maar hoe zorg je ervoor dat je deze allemaal kan onthouden? Ook hier zijn verschillende tools voor. Een oplossing zou een password manager kunnen zijn. De beste wachtwoord generator en passwordmanager is LastPass. Hiermee heb jij binnen no time het veiligste wachtwoord en kun je al jouw wachtwoorden gemakkelijk opslaan. Hoewel LastPass vaak als beste wachtwoordmanager gezien wordt, zijn er nog heel veel meer apps die het jou makkelijk maken als het gaat om het kiezen of onthouden van je wachtwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here