Home Business De 5 technologieën die 2021 vorm gaan geven

De 5 technologieën die 2021 vorm gaan geven

1838
0
DELEN
De 5 technologieën die 2021 vorm gaan geven

Het nieuwe jaar ligt weer boordevol nieuwe kansen, ook in de technologische sector. Hier zien we de laatste jaren al enorm veel veelbelovende ontwikkelingen die in de komende jaren alleen maar verder zullen gaan. Toch zijn er naar verwachting een aantal mooie ontwikkelingen die er dit jaar aan zitten te komen. Daar gaan we in dit artikel wat dieper op in!

Robotica en drones

Allereerst beginnen we met de nieuwe invloeden die robotica en drones in ons leven hebben. Er zijn al verschillende grote partijen als Amazon bezig met het bezorgen van pakketten door middel van drones. Hoewel deze nu nog moeten voldoen aan richtlijnen als het aankomt op gewicht, afmetingen en afstand tot de bestellende klant, lijkt dit in de toekomst veel minder het geval te zijn. Hierdoor kunnen klanten nóg sneller over pakketten beschikken en wordt de invloed van de mens in het bezorgproces nog verder teruggebracht.

Daarbij speelt ook de zelfrijdende auto een grote rol. Tegenwoordig is het al mogelijk om alleen nog maar te assisteren bij het autorijden. Toch ligt het in de lijn der verwachting dat we binnenkort compleet andere dingen kunnen gaan doen terwijl we van A naar B komen.

Verregaande maatregelen in Cyber Security

Natuurlijk zorgen deze verbeteringen ook voor nieuwe gevaren in de sector. Mede door de vele thuiswerkers wereldwijd heeft het aantal criminele activiteiten op het web een vlucht genomen. Het is dan ook enorm belangrijk om jezelf goed te beschermen. Voor 2021 wordt er dan ook verwacht dat er nóg meer aandacht besteedt gaat worden aan VPN-verbindingen, encryptie en Cyber Security.

Als je een VPN gratis proberen wilt, dan hebben we goed nieuws voor je. Een aantal grote aanbieders hebben namelijk verschillende gratis proefversies beschikbaar die je kunt gebruiken om met het concept te spelen én zodat je kunt kijken wat ze voor jou of je organisatie kunnen betekenen.

5G

4G lijkt nog maar een aantal jaren geleden, maar nu lijkt toch echt 5G er alweer aan te komen. Deze technologie gaat de snelheid op het netwerk nog verder verhogen. In samenwerking met verbeterde connectiviteit, krijgt ook IoT een heel nieuw aanzicht. Door middel van verschillende algoritmen kan bijvoorbeeld de schade op een truck bekeken worden, zonder dat hier een menselijk oog aan te pas hoeft te komen. In de computer kan dan direct een afspraak bij de garage gepland worden.

Virtual Reality

Virtual Reality

Daarbij komt ook nog eens de inzet van Virtual Reality. Waar het tegenwoordig een hot topic is bij gamers, gaat het ook voor industrieën een steeds belangrijkere rol spelen. Er zijn verschillende productiebedrijven die momenteel experimenteren met hulp of afstand. Een monteur gebruikt een Virtual Reality bril om de locatie te kunnen bekijken. Op basis daarvan kan de monteur instructies geven aan het personeel ter plaatse hoe de reparatie het beste aangepakt kan worden.

Hiermee worden niet alleen veel kosten bespaard, maar het scheelt ook nog eens veel CO2-uitstoot. De inzet van deze methode wordt dan ook door veel bedrijven aangegrepen om de gevolgen voor het milieu sterk te beperken.

Werken op afstand

Nu de pandemie nog steeds in volle gang is, worden er veel nieuwe technologische ontwikkelingen verwacht dit het thuiswerken gaan verbeteren. Naast dat het daarbij gaat om fysieke producten, zoals ergonomische bureaustoelen, kamertafels die kunnen worden omgetoverd tot een bureau en het gebruik van steeds meer mobiele devices, zijn er ook virtuele verbeteringen. Wat denken we bijvoorbeeld van Smart Glasses, waarmee je virtueel toch met je collega’s in een ruimte kunt staan? Dit moet het face-to-face contact een geheel nieuwe dimensie geven.

Zoals er te lezen valt lijkt ook 2021 weer bomvol te staan met nieuwe technologische ontwikkelingen die we in de gaten moeten houden. Hoewel we de gevaren ervan niet moeten onderschatten, gaat het ook zeker verbeteringen in de kwaliteit van leven met zich meebrengen. Kortom, spannende tijden in het vooruitzicht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here