Home Smartphones en tablets Batterij van jouw Samsung snel leeg? Deze 6 tips helpen direct!

Batterij van jouw Samsung snel leeg? Deze 6 tips helpen direct!

9064
0
DELEN
Batterij

Gaat de batterij van jouw Samsung ook zo snel leeg? Hoe vervelend is het als je onderweg bent en je komt erachter dat de batterij van je Samsung weer eens leeg is. En precies wanneer je je smartphone net nodig hebt om het thuisfront te laten weten dat je gigantisch in de file staat, of als je de weg niet meer weet en je wilt Google Maps raadplegen. De batterij van je Samsung loopt steeds sneller leeg en je komt de dag niet meer door of je moet je telefoon wel een keer opladen. In dit artikel geven wij je 6 tips waarmee je de batterijduur van je smartphone verlengt.

Tip 1: Dim de helderheid van je scherm

Waar eerder de mobiele telefoon steeds kleiner werden, worden ze juist nu weer steeds groter. Hoe groter de touchschreen hoe meer energie hij nodig heeft. De helderheid van je scherm verlagen helpt tegen het snel leeg lopen van je batterij. Kies een helderheid waarbij je nog steeds alles goed kunt zien.

Staat de automatische helderheid ingeschakeld? Schakel deze dan uit.

Tip 2: Schakel locatie uit

Wat ook heel veel stroom verbruikt is de functie locatiediensten en GPS. Met deze functie wordt een locatie toegediend als je een foto hebt gemaakt of als je automatisch een locatie wilt selecteren op Facebook of Instagram. Handig, maar om je batterij te besparen is het beter om deze functie uit te schakelen.

Schakel ook alle andere functies uit die je niet gebruikt, zoals Wifi, bluetooth. Als je de vliegtuigmodus activeert dan verbruikt de telefoon ook minder energie.

Tip 3: Schakel automatisch synchroniseren uit

Diverse apps halen constant nieuwe berichten of e-mails binnen. Een aantal andere apps sturen je om de haverklap pushberichten. Elke paar minuten synchroniseren kost ongelofelijk veel energie. Ook het sturen van pushnotificaties kost energie.
Je kunt ervoor kiezen de automatische synchronisatie uit te schakelen en handmatig je e-mail binnen te halen. Of stel de automatische synchronisatie in op 2 uur. Schakel pushnotificaties uit.

Tip 4: Batterijgebruik per app

Je kunt zien welke apps ervoor zorgen dat je batterij zo snel leeg loopt. Bij instellingen/batterij kun je nauwkeurig zien welke apps open staan en het meest verbruiken. Je kunt dan controleren of er niet een app tussen staat die je nauwelijks gebruikt en toch veel energie verbruikt. Verwijder deze apps en je zult zien dat je batterij weer langer meegaat.

Tip 5: Batterij opladen voordat die leeg is

Je kunt je batterij beter opladen is deze half leeg is. Dat is beter voor de batterij dan helemaal leeg laten lopen. Laat je telefoon eens in de drie maanden helemaal leeglopen om het vervolgens weer op te laden.

Tip 6: Bescherm je telefoon tegen hitte en kou

Een telefoon kan niet zo goed tegen extreme weersomstandigheden. Niet zo goed tegen de warmte, maar ook niet goed tegen erge kou. Vooral extreme hitte is desastreus voor je telefoon. Leg je telefoon bijvoorbeeld niet op tafel in de volle zon als je even een terrasje pikt. Bescherm je telefoon tegen hitte en tegen de kou.

Hoe is het met de batterij van jouw Samsung? Is deze ook zo snel leeg of valt het wel mee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here