Home Internet Altijd zichtbaar met een GPS tracker

Altijd zichtbaar met een GPS tracker

3220
1
DELEN
GPS tracker

De populariteit van GPS trackers is de laatste jaren flink toegenomen. GPS staat voor Global Position System, een systeem dat precies kan weergeven waar een persoon, dier of object zich bevindt. Dit is mogelijk doordat het systeem radiosignalen ontvangt van satellieten die zich rond onze planeet bevinden. Door data als lengte, breedtegraad, hoogte en tijd van meerdere satellieten te bundelen, kan de exacte locatie van een persoon of voorwerp worden bepaald. Het track & trace systeem wordt steeds vaker toegepast in auto’s dat het mogelijk maakt om in geval van diefstal te achterhalen waar de auto is gebleven. Ook bussen en taxi’s maken er gebruik van. Dit zorgt er voor dat het bus- of taxibedrijf precies kan zien waar de chauffeur is. GPS trackers worden voor nog veel meer doeleinden gebruikt. Welke typen trackers zijn er zoal? Tijd om de GPS eens wat nader onder de loep te nemen.

GPS tracker

Real-time GPS tracker

Deze tracker biedt onder meer de mogelijkheid om na te gaan waar familieleden of huisdieren zich bevinden. Ook kan het dienst doen wanneer je wilt dat anderen je kunnen volgen tijdens je reis. Deze GPS trackers werken in de gehele Europese unie. Ze worden real-time genoemd, omdat er iedere twee minuten een signaal wordt verzonden van de locatie waar de persoon of het object zich bevindt.

De GPS trackers zijn overal makkelijk aan te bevestigen dus ook aan de auto, boot en fiets. U kunt hem bijvoorbeeld ook in de rugzak van uw kind plaatsen. Wil je controleren of je kind niet buiten een bepaalde zone gaat, dan kan je dat instellen. Begeeft het kind zich buiten deze zone dan wordt dit direct gemeld op de computer of mobiele telefoon. Datzelfde kun je natuurlijk ook toepassen op een familielid die beginnende verschijnselen van dementie vertoont. In het geval de persoon de weg kwijt raakt, is hij of zij makkelijk weer op te sporen. In theorie is het ook mogelijk voor een jaloerse echtgenote om na te gaan waar de partner uithangt, maar of dit nu wel zo’n wenselijke manier is om de real-time GPS tracker te gebruiken, is natuurlijk de vraag. Elke beweging is in ieder geval te achterhalen want het apparaat slaat ook de locatiegeschiedenis op. Deze is vervolgens op een later tijdstip te gebruiken.

Protrack

Een merk dat flink aan de weg timmert op dit terrein is Protrack. Het biedt diverse modellen aan. Ze bieden over het algemeen dezelfde mogelijkheden. Het grootste verschil zit hem in de duur van de batterij. Zo is de accu van de 300 serie ongeveer 15 uur te gebruiken. En de 800 serie tot wel 6 maanden. Bijzonder is de 505 serie waarvan de batterij een levensduur heeft van maar liefst 912 dagen. Daarbij moet wel worden gezegd dat deze maar twee keer per dag de locatie aangeeft, wat er dus voor zorgt dat de batterij niet constant wordt gebruikt. Al deze real-time GPS trackers zijn in staat om de locatie aan te geven in de hele Europese Unie. Vermeldenswaardig onder de real-time GPS trackers is ten slotte de huisdier GPS tracker van Pettrack. Het werkt op dezelfde manier als de hierboven beschreven modellen. Het apparaatje is eenvoudig vast te maken aan bijvoorbeeld de riem van je huisdier en zorgt ervoor dat je precies weet waar je kat of hond uithangt.

SMS GPS Tracker

Om deze te laten functioneren moet je eerst een simkaart in je GPS installeren. Dat kan zowel een prepaid- als abonnement gerelateerde simkaart zijn. Je stuurt vervolgens een sms naar deze simkaart in de GPS tracker en bent klaar om de locatie te ontvangen op je telefoon door middel van een sms. Er zijn diverse modellen van verschillende omvang verkrijgbaar. Het magneethouder model GPS tracker van Globaltrace bijvoorbeeld kun je makkelijk bevestigen onder je auto. Een goede plek om deze te bevestigen is onder de bumper waardoor het voldoende mogelijkheid heeft om signalen op te vangen van de satelliet. Zo ontvang je direct een alarmsignaal bij verplaatsing van de auto. Ook heeft dit model een stop de motor functie. De batterij is krachtig en functioneert zo’n 90 dagen.

Activity GPS Tracker

Wil je je activiteit meten dan kan dat met een activity tracker. Deze GPS tracker houdt al je activiteiten bij. Zo laat het je onder meer weten hoeveel voetstappen je hebt gemaakt tijdens een wandeling, en hoeveel afstand je hebt afgelegd. Daarnaast ben je precies op de hoogte van je bewegingsritme en weet je hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Ook de tijdmelding ontbreekt niet op deze activity GPS tracker. Naast deze standaardfuncties bieden sommige modellen ook een hartslagmeter, een wekfunctie of de mogelijkheid om een selfie te maken. De meeste modellen beschikken over Bluetooth. Zoals de naam al zegt zijn vooral mensen die graag wandelen of trimmen bij een dergelijk apparaat gebaat, vanwege het inzicht dat je krijgt in je eigen activiteit.

Beurer

Een bekend en gewild merk op het gebied van activity- en fitness GPS trackers is Beurer. De modellen die zij leveren, lijken qua uiterlijk op een eenvoudig horloge die je gemakkelijk om je pols kunt doen. Eén model van Beurer, de Activity GPS Tracker AW 85 ziet er echt uit als een ouderwets degelijk horloge met wijzers. Maar dan wel eentje die tegelijkertijd een activity tracker en een smartwatch is. Zo kun je met een app je activiteiten doel instellen. Zodra je dat doel bereikt hebt, krijg je daarvan een melding op je horloge. Hij staat ook in verbinding met je smartphone en maakt melding van sms, email of whatsapp berichten en inkomende gesprekken.

GPS tracker niet meer weg te denken

In de moderne wereld waarin we continu bereikbaar willen zijn en we digitaal permanent met elkaar in contact staan, is de volgende stap dat we ook digitaal zichtbaar zijn. Dat we elkaar en onze kostbare objecten kunnen traceren indien nodig. Het lijkt daarom nog slechts een kwestie van tijd of ook GPS trackers zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here