Home Smartphones en tablets 10 beste dieet apps

10 beste dieet apps

5552
1
DELEN
dieet apps

Je staat er tegenwoordig niet meer alleen voor als je wilt afvallen: je smartphone zal je door dik en dun steunen in de strijd naar het perfecte figuur. Om dit makkelijker te maken, hebben wij een top tien beste dieet apps voor je samengesteld. Hierdoor is het slechts een kwestie van een bezoekje naar de app store in plaats van de sportschool, en je bent klaar om te beginnen!

dieet apps

1. MyFitnessPal

Het tellen van calorieën is nog nooit zo makkelijk geweest. Deze app heeft een bijna eindeloze database van producten. Naar verloop van tijd zal de app je eetpatroon beginnen te herkennen en je favoriete maaltijden opslaan, waardoor het tellen nog makkelijker wordt.

2. My Diet Coach

Deze app biedt je een gratis digitaal hulpje aan. Hij stuurt je herinneringen over gezonde maaltijden en zorgt ervoor dat je voldoende water drinkt op een dag. Zo heb je dus altijd je eigen personal coach altijd bij je!

3. Nutrino

Nutrino lijkt in eerste instantie weer een app waarmee je je calorieën bij kan houden, maar het is veel meer dan dat. Naast het doel van afvallen, kun je ook andere doelen aangeven zoals de opbouw van spieren of zelfs op een gezonde manier aankomen. Ook werkt de app samen met andere apps, waardoor je niet steeds alle informatie hoeft te herhalen.

4. Mijn Eetmeter

Deze app van het Voedingscentrum helpt je bij het respecteren van de bekende Schijf van Vijf. Zodra je invoert wat je die dag hebt gegeten, zie je meteen in welke schijf het valt. Hierdoor kan je precies bijhouden of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt op een dag.

5. Lose It

Ook Lose It deelt informatie met andere apps, maar in tegenstelling tot de eerdergenoemde Nutrino, is deze app puur bedoeld om af te vallen. Door middel van handige eetschema’s zie je precies wat je per dag nodig hebt qua eten.

6. Waterlogged

We hebben al eerder apps besproken die de inname van water benoemde, maar deze app staat helemaal in het thema van voldoende vochtinname. Door middel van foto’s van glazen en flesjes kan de app zien hoeveel water je drinkt en houdt dit voor je bij.

7. Noom Weight Loss

Noom is een app waarmee je, naast dat het informatie biedt over de gebruikelijke dingen als je activiteiten, calorie inname en gewicht, in contact kunt komen met mensen met hetzelfde doel. Steun en motiveer elkaar en streef zo naar je uiteindelijk doel.

8. 40-30-30 app

Afgezien van het tellen van calorieën, bestaan er ook diëten die kijken naar de voedingswaarden. Deze app kijkt naar de verhouding van koolhydraten, eiwitten en vet (die moet 40%-30%-30% zijn) en helpt je zo met het volhouden van dit specifieke dieet.

9. Afvallen met Nederland

Afvallen met Nederland biedt alles wat je nodig hebt: het geven van lekkere, gezonde recepten, het samenstellen van een speciaal dieet, en video’s die je helpen om door de moeilijke tijden te komen. Op het ingebouwde forum kun je in contact komen met andere mensen en kun je je vragen stellen. Zo wordt het wel heel makkelijk om af te vallen!

10. Runtastic

Deze app houdt alle gegevens bij die je wilt weten na een sportsessie: van duur, calorieverbruik en afstand tot hoogteverschil en snelheid. Deel deze informatie met je vrienden en motiveer elkaar om het beste uit jezelf te halen. Ook kun je aangeven welke sport je beoefend hebt, waardoor de informatie nog specifieker gegeven kan worden.

Hoewel afvallen en diëten toch echt iets is wat je vooral zelf moet doen, betekent dat niet je geen handige apps kan gebruiken. Vooral het bijhouden van je eigen progressie is iets wat zeer motiverend werkt. Dit zorgt ervoor dat je het langer volhoudt, en zo uiteindelijk je doel behaalt!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here