Home Smartphones en tablets Zo gaat je smartphone langer mee

Zo gaat je smartphone langer mee

2533
0
DELEN
Smartphone langer mee

Een smartphone kan behoorlijk duur zijn, dus het is handig om je best te doen om hem zo lang mogelijk mee te laten gaan. Denk hierbij aan de bescherming van de telefoon, maar ook aan de batterij. Benieuwd hoe ook jouw smartphone langer mee kan gaan? Lees dande tips van Shop4hoesjes.nl.

Smartphone langer mee

Handige en simpele tips

Als eerste is het wel zo prettig dat je batterij een hele dag mee kan gaan. De beste tip om je batterij goed te houden, is door hem niet de hele nacht aan de oplader te laten liggen. Het blijkt zelfs dat het beter is om je telefoon niet helemaal tot 100% op te laden. In de nacht ligt hij vele extra uren aan de oplader terwijl het toestel allang vol is. Hier wordt de batterij niet beter van en je kunt hem dan ook beter overdag opladen wanneer je er zicht op hebt. Het allerbeste is om dit te doen in stapjes. Laat hem 10% opladen en haal hem er dan weer even af. Misschien niet heel handig, maar als je bijvoorbeeld op kantoor werkt, is het prima te doen.

Apps op de achtergrond

Ten tweede draaien er vaak onbewust een heleboel dingen op de achtergrond van je smartphone. Denk daarbij aan applicaties als Facebook, Snapchat, e-mail enzovoort. Hiermee gaat niet alleen je internetbundel sneller op, maar ook je batterij gaat er een stuk sneller leeg door. Zorg dus dat je je applicaties goed afsluit als je klaar bent met kijken. Je hebt ook nog een aantal opties die zeker niet altijd aan hoeven te staan. De meest bekende is GPS. Zolang het niet nodig is, zet deze dan uit, want ook dit zorgt voor een batterij die sneller leeg gaat. Dit geldt overigens ook voor bluetooth.

Bescherming van je telefoon

Dan kan het zo gebeuren dat je telefoon een keer valt en daardoor kapot is. Soms is het zo erg dat een nieuwe telefoon net zo duur is als de jouwe repareren. Zonde van je geld, maar je kunt het ook voor zijn. Koop een goed hoesje dat de telefoon helemaal beschermt. Het beste is in dit geval een case, waardoor de voor- en achterkant beschermd zijn. Wil je er zeker van zijn dat je scherm niet snel kapot gaat? Dan is ook een screenprotector ideaal. Dit is een extra laagje op het scherm dat ervoor zorgt dat de barsten in dat extra laagje komen in plaats van in het scherm zelf. De screenprotector is gemakkelijk weer te vervangen en een stuk goedkoper dan een nieuw scherm.

Helderheid

Ten slotte nog een hele simpele tip voor een batterij die snel leeg gaat terwijl jouw telefoon wel de hele dag mee moet kunnen: zet de helderheid wat lager. Hiermee zie je misschien wat minder, maar je kunt vaak alsnog prima zien wat je wilt bekijken op je telefoon. Doordat het scherm minder fel is, gaat jouw batterij langer mee.

Met deze tips kan jouw telefoon maanden of misschien zelfs jaren langer meegaan, dus probeer deze zeker eens uit. Zo voorkom je dure reparaties en gaat de batterij stukken langer mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here