Home Televisie Alles wat je wilt weten over de populaire politieserie Flikken Maastricht

Alles wat je wilt weten over de populaire politieserie Flikken Maastricht

2501
0
DELEN
Alles wat je wilt weten over de populaire politieserie Flikken Maastricht

Een van de meest populaire series op televisie in Nederland is Flikken Maastricht. Deze serie kent al talloze seizoenen en is telkens weer razend populair. Heb je deze serie nog nooit gekeken, maar zou je hier graag meer over willen weten? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over deze serie.

Verhaal

Flikken Maastricht speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, af in en rondom de stad Maastricht. Dit komt mede door het feit dat Maastricht gezien wordt als een van de meest bourgondische steden van Nederland. Dat maakt deze stad daarom een geschikt decor voor deze politieserie.

In de serie Flikken Maastricht draait het om rechercheurs die allerlei zaken oplossen. De serie draait voornamelijk om de rechercheurs Floris (gespeeld door Victor Reinier) en Eva (gespeeld door Angela Schijf). Floris en Eva lossen in de serie Flikken Maastricht allerlei spannende en levensgevaarlijke zaken op. En dit niet gaat uiteraard niet altijd helemaal volgens plan, want zelf komen ze ook zo nu en dan in de problemen. Rechercheurs Marion en Romeo spelen ook een rol in de serie. Zij lossen de iets minder heftige zaken op. We zien in deze serie voornamelijk hoe er zaken opgelost worden, maar we zien ook een deel over het privéleven voorbijkomen. Ieder personage kent hier een beetje zijn eigen verhaallijn in door de seizoenen heen. Het komt regelmatig voor dat een verhaallijn in het privéleven iets te maken heeft met zaken op de werkvloer.

Seizoenen

Seizoenen Flikken Maastricht

De serie Flikken Maastricht kent in totaal al 14 seizoenen. Het eerste seizoen van deze serie begon op 3 september 2007, al een flinke tijd geleden. Het eerste seizoen behaalde al direct veel kijkcijfers. Dit was bij de andere seizoenen dan ook niet anders, de serie Flikken Maastricht is al tijden ontzettend populair. Het is dan ook niet gek dat er telkens weer een nieuw seizoen wordt gemaakt. Zo is het 15e seizoen van de serie alweer op komst. Deze is te bewonderen vanaf 8 januari 2021. De afleveringen van Flikken Maastricht duren gemiddeld zo’n klein uurtje. Mocht je willen beginnen aan deze politieserie, dan kun je alle seizoenen terugkijken via Flikken Maastricht gemist.

Personages Flikken Maastricht

De volgende personages spelen een rol in de serie Flikken Maastricht:

  • Floris Wolfs – gespeeld door Victor Reinier
  • Eva van Dongen – gespeeld door Angela Schijf
  • Marion Dreesen – gespeeld door Oda Spelbos
  • Romeo Sanders – gespeeld door Sergio IJssel
  • Eugène Hoeben – gespeeld door Helmert Woudenberg
  • Ellis Flammand – gespeeld door Will van Kralingen
  • Marlies Kamphuis – gespeeld door Antoinette Jelgersma
  • Jens Bols – gespeeld door Martijn Nieuwerf
  • Frieda Mechels – gespeeld door Ria Eimers

De serie is zeker een aanrader als je fan bent van spannende en vernieuwende verhaallijnen. Moorden, verdwijningen, drugszaken en chantagepraktijken: alles komt in deze serie voorbij. In ieder geval is deze serie zeer geschikt om te bingewatchen. Je bent met al deze seizoenen van deze serie wel een tijdje zoet, maar dat is het zeker waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here