Home Automotive Komt Apple met een zelfrijdende auto in 2024?

Komt Apple met een zelfrijdende auto in 2024?

1903
0
DELEN
Apple zelfrijdende auto

Dat Apple innovatief is, is allang bekend. Ieder jaar weer brengt het merk weer talloze nieuwe producten op de markt. Van ieder jaar een nieuwe iPhone of iPad tot nieuwe MacBook: Apple zit zeker niet stil. Echter gaan er nu geruchten rond over een zelfrijdende auto van Apple. Dit is natuurlijk iets anders dan we van Apple gewend zijn. Ben je benieuwd wat verwacht wordt van deze zelfrijdende auto? Lees snel verder, want we bespreken het in dit artikel.

Zelfrijdende auto

Naar verwachting is het merk Apple van plan om in 2024 een zelfrijdende elektrische auto op de markt te brengen voor consumenten. Deze ideeën lagen al jaren geleden op tafel, maar is nooit echt concreet verder uitgewerkt door het merk. Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Waar Apple in de eerste instantie alleen de focus wilde leggen op de software voor een zelfrijdende auto, is het plan nu om naast de software ook echt zelf een eigen auto te ontwikkelen. 

Verwachte functionaliteiten van Apple’s zelfrijdende auto

Hoewel er natuurlijk nog niet heel veel over de specificaties van de auto bekend is, gaan er al veel geruchten rond. Naar verwachting zal de auto de omgeving moeten gaan scannen door middel van lidar-scanners. Deze scanners zijn te vergelijken met de sensoren die te vinden zijn op een iPad Pro of iPhone 12. Verwacht wordt dat bij de zelfrijdende auto gebruik gemaakt gaat worden van meerdere sensors, om objecten op verschillende afstanden te kunnen meten. 

Bovendien lijkt Apple voor deze zelfrijdende auto bezig te zijn met een lithium-ijzer-fosfaat-accu. Dit zou een enorme doorbraak zijn op het gebied van accu’s. Deze accu neemt namelijk een stuk minder ruimte in dan andere accu’s, waardoor het innovatief is. Op deze manier zou er dus gebruik gemaakt kunnen worden van een accu met hogere capaciteit, zodat het bereik voor de auto groter wordt. Bovendien schijnt een lithium-ijzer-fosfaat-accu veiliger te zijn en zal het minder snel oververhit raken.  

De producten van Apple zien er qua design altijd mooi en strak uit. Dit is dan ook een hoge eis van Apple, het merk wil altijd mooie producten van hoge kwaliteit leveren. Verwacht wordt daarom dat dit bij het design van de zelfrijdende elektrische auto van Apple niet anders zal zijn. 

De zelfrijdende elektrische auto dat Apple voor ogen heeft is echt gericht op consumenten. Dit in tegenstelling tot het dochterbedrijf van Google, Waymo, dat zich compleet richt op een taxidienst. Aangezien de zelfrijdende auto gericht is op consumenten, zal Apple eerder een concurrentie vormen voor bijvoorbeeld een populair merk als Tesla. 

Samenwerken

Voor zover we weten heeft Apple nog geen fabrieken waar auto’s worden gemaakt. Hier kan natuurlijk nog verandering in komen. Het is dan ook nog maar de vraag of Apple echt zelf aan de slag gaat met deze nieuwe zelfrijdende auto, of dat ze gaan samenwerken met een ander bedrijf. Aangezien Apple de laatste jaren steeds meer zelf bezig is geweest met het produceren van producten, zou het ons niet verbazen als Apple ook deze zelfrijdende elektrische auto zelf gaat produceren.

Prijs van de auto

Apple’s producten staan al jarenlang bekend om de hoge kwaliteit. Voor deze hoge kwaliteit betaal je, want producten van Apple hebben vaak een flink prijskaartje. Uiteraard is een auto niet te vergelijken met bijvoorbeeld een iPhone, iPad of MacBook.

Toch kunnen we ook van deze zelfrijdende auto in 2024 verwachten dat je er aardig wat geld voor moet betalen. Of dit in de buurt ligt van bijvoorbeeld prijzen van Tesla, is nog niet bekend. 

Het schijnt dat Apple nog maar net bezig is om deze ideeën allemaal uit te werken. Mede door de huidige pandemie kan het zo zijn dat het productieproces allemaal nog wat langer gaat duren dan verwacht. Of de zelfrijdende elektrische auto van Apple er dus echt is in 2024, is nog maar even afwachten. Aangezien Apple nog in een vroeg stadium zit van dit proces, zijn er nog maar beperkte functionaliteiten van de auto bekend. Hoe dan ook zullen er de komende tijd dan ook steeds meer speculaties over deze auto rondgaan. Zo zijn wij heel benieuwd naar bijvoorbeeld de eerste schetsen, populairste specificaties en de verwachte prijs. Het is dan nog wel even wachten, maar zoals het klinkt kunnen we in 2024 een mooie innovatieve auto van Apple verwachten. Het merk zal zich hiermee weer opnieuw op de kaart zetten op een hele andere markt. 

Ben jij ook zo benieuwd naar de komst van de zelfrijdende elektrische auto van Apple?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here