Home Televisie Bingewatchen: wat is het en waarom doen we het zoveel?

Bingewatchen: wat is het en waarom doen we het zoveel?

5434
0
DELEN
Bingewatchen

Je kunt het bijna niet ontkennen, ook jij vindt het wel eens ongelooflijk lekker om een avondje te bingewatchen. Lekker op de bank ploffen, je favoriete serie of film aanzetten en kijken maar. Maar wat is binge watching eigenlijk? Waarom doen we het zo veel? En is het eigenlijk wel zo goed voor je gezondheid? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is bingewatchen?

Je ziet de term bingewatchen veel voorbijkomen, maar wat betekent binge watch? Bingewatchen, ook wel comakijken genoemd, is het urenlang achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van een serie of films. Bingewatching is ontzettend populair geworden sinds de opkomst van verschillende streamingsdiensten.  Het bingewatchen van series of films op bijvoorbeeld Netflix, Videoland of Amazon Prime is voor velen stiekem al een beetje een verslaving geworden. Dat is niet heel gek, want deze streamingsdiensten bieden een enorm groot aanbod aan goede series en films. Enkele binge watch waardige series van dit moment zijn de series La Casa de Papel, Peaky Blinders, Game of Thrones, Vis a Vis, Orange Is the New Black, Bodyguard en Mocro Maffia.

Waarom bingewatchen we zoveel?

Bingewatchen kan best verslavend zijn. Veel mensen kiezen er vaak voor om toch nog even een extra aflevering te kijken. Dit komt vaak omdat veel afleveringen een spannende cliffhanger hebben, die ervoor zorgt dat je eigenlijk niet kunt stoppen met kijken. Voor je het weet heb je er alweer een paar afleveringen van je favoriete serie op zitten.  

Is bingewatchen slecht voor je gezondheid?

Urenlang naar je favoriete serie kijken klinkt natuurlijk heel goed, maar is bingewatchen wel zo goed voor je gezondheid? Nou, eigenlijk niet. Doordat bingewatchen best verslavend kan zijn, kan het leiden tot een slechtere nachtrust, meer vermoeidheid en meer slapeloosheid. Probeer dan ook zoveel mogelijk te voorkomen dat je gaat bingewatchen net voordat je gaat slapen. 

Hoewel bingewatchen heerlijk is om te doen, kan het leiden tot een slechtere gezondheid. Probeer het bingewatchen dan ook een beetje te minderen, en duik niet iedere dag urenlang achter je laptop of televisie. Helemaal stoppen met bingewatchen is echter niet nodig, want wij begrijpen maar al te goed dat je af en toe behoefte hebt aan een paar aflevering van jouw favoriete serie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here