Home Smartphones en tablets 8 tips voor onherkenbare foto’s van je kind

8 tips voor onherkenbare foto’s van je kind

3176
0
DELEN
Onherkenbare foto's

Foto’s van je kinderen op social media als Facebook en Instagram plaatsen; de een doet dit heel bewust niet, de ander vindt het wel kunnen. En een volgende plaatst alleen foto’s waar de kinderen onherkenbaar op staan. Nu kun je met je smartphone op een eenvoudige manier met een smiley het hoofd van je kind bedekken. Maar dat is niet altijd even leuk voor de juist zo goed gelukte foto.

Er zijn diverse manieren om toch leuke foto’s van je kind(eren) te maken, zonder dat ze er herkenbaar op staan. Zo kun je toch de mooiste kiekjes van bijzondere momenten delen met allen die je lief zijn! Wij geven je 8 tips.

Tip 1: Maak een foto van bovenaf

Dit kan goed als je kind heerlijk aan het knutselen of aan het puzzelen is aan de grote tafel. Je kind kijkt dan als het ware al naar beneden. Als jij dan van bovenaf een foto maakt, dan heb je een supermooie foto van je kind in actie. Zorg er wel voor dat je niet alleen het haar fotografeert, maar ook nog iets van de zijkant van het gezicht, zodat duidelijk is dat het een kind is.

Onherkenbare foto's

Tip 2: Maak een foto van de achterkant

Ga achter je kind(eren) staan en maak een mooi foto. Dit kan absoluut een mooie foto worden tijdens een boswandeling of een dagje strand. Als je kind leer fietsen of tijdens het spelen.

Onherkenbare foto's

Tip 3: Tijdens een knuffel

Wat kunnen broertjes en zusjes toch dol op elkaar zijn en wat kan er flink geknuffeld worden. Ook twee kleine vriendinnetjes nemen vaak afscheid van elkaar met een dikke knuffel. Daar kan een prachtige foto van gemaakt worden. Het voordeel van een knuffelfoto is dat één kind sowieso al onherkenbaar op de foto staat, omdat die met de achterkant naar jou gericht staat. Ook de ander is vaak niet helemaal meer herkenbaar doordat de gezichten tegen elkaar aan komen. Of maak dan juist een foto vanaf de zijkant. Dan zijn ze helemaal onherkenbaar.

Onherkenbare foto's

Tip 4: Handen voor de ogen

Laat ze de handen voor hun ogen doen. Helemaal leuk is het als je eerst op elke hand een oog tekent. Deze ogen moeten dan wel duidelijk getekend worden, anders is het nog niet zichtbaar op de foto.

Onherkenbare foto's

Tip 5: Iets voor het gezicht

Soms tref je het net dat je kind door bijvoorbeeld een raampje kijkt, of ergens anders met hun gezicht achter staan. Een deel van het gezicht is dan al verborgen en jij hebt weer een mooie foto die je kunt delen.

Onherkenbare foto's

Tip 6: Iets voor de ogen houden

Geef je kind iets in handen en laat het voor de ogen houden; een boek, een knuffel, een fototoestel of een masker.

Onherkenbare foto's

Tip 7: Zonnebril

In de zomer kun je de mooiste plaatjes schieten van je kind met een zonnebril op zijn neus en eventueel een hoed of pet op. Op deze manier kun je ook prima een foto vanaf de voorkant maken. De ogen van je kind zullen door de zonnebril in ieder geval niet herkenbaar zijn!

Onherkenbare foto's

Tip 8: Vanaf de zijkant

Maak een foto vanaf de zijkant en je hebt niet je kind vol in beeld. Maar wel een plaatje die je prima kunt delen op je social media. En zo zien je volgers toch dat het jouw kind is!

Onherkenbare foto's

Een mooie foto maken van je kind(eren) hoeft niet moeilijk te zijn. Het is alleen belangrijk dat je niks gaat forceren, dan is de spontaniteit van de foto weg. Het beste is dat jij als fotograaf juist in die hoek gaat staan zodat het gezicht niet herkenbaar op de foto komt. Daarmee heb je op een relatief eenvoudige manier toch de mooiste plaatjes, die jij weer kunt delen op social media!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here