Home Smartphones en tablets 4 eerste hulp apps voor hulp in noodsituaties

4 eerste hulp apps voor hulp in noodsituaties

2997
0
DELEN
Eerste hulp app

Heel veel apps op je telefoon open je dagelijks of bijna dagelijks; WhatsApp, Facebook, Instagram, Internet en je Camera. Er zijn ook apps waarvan het heel verstandig is dat je deze binnen handbereik op je telefoon hebt staan, maar waarvan je hoopt deze nooit te hoeven openen. Bijvoorbeeld een eerste hulp app of een reanimatie-app.

In geval van nood kan zo’n app wel levens redden. Let er wel op dat een app niet ter vervanging is van een EHBO-diploma. Het is altijd verstandig om een EHBO- en een reanimatiecursus te volgen. Om echt goed voorbereid te zijn is het nodig om eerst goed te oefenen. Een eerste hulp app kan wel als extra steun dienen in geval van noodsituaties.

In dit artikel noemen we 4 eerste hulp apps die je zouden kunnen helpen in geval van nood.

EHBO Rode Kruis (iOSAndroid)

Met de officiële EHBO Rode Kruis weet je zeker dat je een goede eerste hulp app op je telefoon hebt staan die jou kan helpen in geval van nood. Er worden duidelijke instructies gegeven in geval van bewusteloosheid, bloedingen of kneuzingen. Niet alleen ernstige ongevallen komen aan bod, ook kleine ongelukjes zoals een schaafwond of muggenbeet wordt behandeld. Ook wordt er aandacht besteed aan EHBO bij kinderen.

In deze app kun je snel terugzoeken waar de dichtstbijzijnde EHBO-post is, of waar de dichtstbijzijnde AED hangt. Kom je echt in een noodsituatie terecht en heb je geen tijd om te lezen? De app kan ook gesproken instructies geven zodat je direct kunt handelen.

En ben je op de hoogte van de spullen die je in je verbandtrommel thuis moet hebben? Of test je EHBO kennis eens zodat je in geval van nood direct kunt handelen.

Met deze zeer complete eerste hulp app heb je altijd de juiste informatie op zak!

Stan app (iOSAndroid)

Elke minuut telt! En al helemaal in geval van een hartstilstand. Hoe eerder er gereanimeerd wordt, hoe groter de overlevingskansen. De Stan app is bedoeld voor iedereen met een reanimatie-diploma. Deze app alarmeert aangemelde hulpverleners als iemand in hun omgeving een hartstilstand krijgt. Deze alarmering krijgen ze binnen zodra er een melding binnenkomt bij 1-1-2. Als hulpverlener weet je dat jouw hulp dan gewenst is en weet diegene ook precies waar hij moet zijn.

En heb jij geen reanimatie-diploma? Dan kan het voor jou misschien een hele geruststelling zijn dat deze app bestaat!

Moet ik naar de dokter? (iOSAndroid)

Soms is het lastig in te schatten of je naar de dokter moet. Je kind heeft ineens wel erg hoge koorts, of krijgt ineens een enorme uitslag. Een vingers zat tussen de deur geklemd of er zit een flinke wond op de knie. Wacht je nog even af? Of bel je de huisarts(enpost)? Nu is het altijd zo dat je beter voor niks bij de dokter komt, dan dat je te laat komt. Maar je wilt natuurlijk ook niet de deur platlopen als het niet nodig is.

Deze eerste hulp app geeft je antwoord op de vraag; ‘moet ik naar de dokter?’. Aan de hand van vragen zegt de app wat je moet doen. Of het verstandig is om naar de dokter te gaan, of wat je zelf kunt doen om de wond te behandelen of de pijn te verlichten. En twijfel je nog? Altijd bellen!

En door middel van GPS kun je ook rechtstreeks in deze eerste hulp app de route naar de huisarts of de HAP plannen.

In-Case-of-Emergency (ICE) (Artikel)

Maar wat nu als jij betrokken zelf raakt bij een ernstig ongeluk of een hartstilstand krijgt? Het is belangrijk dat in zo’n situatie je familie snel wordt ingelicht. Voorheen konden de hulpverleners makkelijk je telefoon in om in je contacten naar familieleden te zoeken. Tegenwoordig zijn de meeste telefoons vergrendeld met een code. Voor de hulpverleners is het dan heel moeilijk om het ICE nummer te achterhalen. Gelukkig is daar een oplossing voor. In dit artikel kun je precies lezen hoe je ICE nummers op je telefoon instelt. Zo gaat er niet alleen kostbare tijd verloren met het zoeken naar contactgegevens van familieleden, het kan ook helpen bij het inwinnen van medische informatie over jou. Wist je dat je bij jouw profiel ook medische informatie kunt invullen zoals bloedgroep en allergieën?

Welke eerste hulp apps heb jij op je telefoon? We hopen dat jij deze nooit hoeft te gebruiken, maar mocht het nodig zijn dan is het fijn dat het er is en je weet wat je moet doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here