Home Smartphones en tablets Zo geef je jouw oude telefoon een tweede leven

Zo geef je jouw oude telefoon een tweede leven

789
0
DELEN
Telefoon tweede leven geven

Vind jij het belangrijk om je steentje bij te dragen aan een betere wereld? Dan is het goed om op verschillende manieren rekening te houden met duurzaamheid. Een manier om dat voor elkaar te krijgen, is door elektronica een tweede leven te geven. Ben je benieuwd hoe je jouw oude telefoon op een bewuste manier een tweede leven geeft? Lees gauw verder, wij sommen hieronder een aantal handige tips voor je op.

Verkoop je toestel

Je oude telefoon verkopen is een goede manier om de levensduur van je toestel te verlengen. Denk niet dat jouw smartphone niets meer waard is, want vaak kun je deze nog prima verkopen. Er zijn verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verkopen via Marktplaats. Het is ook een optie om een oproepje op sociale media te plaatsen om te kijken of daar iemand op reageert. 

Maak foto’s van je toestel en wees eerlijk over eventuele schade, zodat geïnteresseerden weten waar ze aan toe zijn als ze bij jou kopen. Niet alleen maak je een duurzame keuze als je jouw toestel verkoopt, ook krijg je er nog geld voor terug. En je oude telefoon inruilen voor geld is natuurlijk altijd mooi meegenomen. 

Laat een reparatie uitvoeren

Heb je de laatste tijd te maken met problemen met je smartphone? Bijvoorbeeld een kapot scherm, batterij die steeds sneller leeg gaat of een camera die niet meer naar behoren werkt? Dan is het mogelijk dat je de moed al hebt opgegeven. Echter is dat natuurlijk allesbehalve duurzaam. Kijk daarom eens of het nog te repareren is. Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van reparaties aan je telefoon, dus het is zeker de moeite waard. Bovendien hoef je daardoor niet meteen een nieuw toestel aan te schaffen. Door te repareren verleng je de levensduur en dat is ideaal voor als je het een tweede leven wilt geven.

Je oude telefoon recyclen

Waar steeds meer mensen voor kiezen als hun smartphone niet meer naar behoren werkt, is recyclen. Dat is dan ook een goede optie om over na te denken als je te maken hebt met een toestel dat nauwelijks meer werkt. Er zijn verschillende bedrijven en verzamelpunten waar je je oude telefoon kunt inleveren. Kies je voor recyclen, dan maak je een duurzame keuze. 

Bij een recyclepunt worden materialen op een duurzame manier hergebruikt. Je weet hierdoor zeker dat je een bewuste keuze hebt gemaakt. Doe je niets meer met je telefoon terwijl deze niet meer functioneert, dan is dat alleen maar zonde. Je oude mobiel inleveren bij een verzamelpunt is daarom beter.

Schenk aan een goed doel

Nog een manier om je oude mobiele telefoon een tweede leven te geven, is het apparaat schenken aan een goed doel. Er zijn al verschillende goede doelen die graag oude mobieltjes ontvangen. Zij knappen deze dan weer op om ze ergens anders voor te gebruiken. Door het aan een goed doel te schenken, weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere wereld. 

Telefoon inleveren voor geld

Diverse smartphonemerken bieden de mogelijkheid om je oude toestel in te leveren, in ruil voor een vergoeding. Je toestel is dan misschien niet zo heel veel meer waard, maar je krijgt er dan toch nog iets voor terug. Vaak kun je het dan als geld ontvangen, maar ook als korting op bijvoorbeeld een nieuwe telefoon of als korting op je telefoonabonnement. Kijk daarom vooral even wat je mogelijkheden in zijn, want dit kan een interessante optie zijn.

Verkoop aan refurbished winkels

Als er niet heel veel mankeert aan je telefoon maar je gewoon graag een nieuwe koopt, is het ook een optie om je toestel te verkopen aan refurbished winkels. Zulke winkels knappen de smartphone op en repareren waar nodig. Daarna functioneert deze weer als nieuw en wordt deze opnieuw verkocht voor een lagere prijs dan een nieuwe smartphone. Je maakt op deze manier nog iemand anders blij met je oude telefoon. Ga in dit geval op zoek naar bedrijven die jouw smartphone graag opkopen. Je krijgt hier dan meestal nog geld voor.

Zoals je hierboven hebt gelezen, heb je verschillende opties als je jouw telefoon graag een tweede leven geeft. Door na te denken over hoe je de levensduur kunt verlengen, ben je duurzaam bezig. Op deze manier verklein je op een mooie wijze je ecologische voetafdruk. En in sommige situaties ontvang je nog geld voor je oude toestel. Laat je oude smartphone dus niet zomaar in een lade in huis liggen, maar onderneem actie om de levensduur te verlengen.

DELEN
Vorig artikelWat zijn de voordelen van een Apple Watch?
Volgend artikelBeste bureaustoel 2024
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here