Home Smartphones en tablets Zelf je iPhone repareren? Probeer deze tips!

Zelf je iPhone repareren? Probeer deze tips!

1863
0
DELEN
Zelf je iPhone repareren? Probeer deze tips!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een beschadiging aan je iPhone kan dan ook zo ontstaan. Gelukkig is zo’n beschadiging in sommige instanties gemakkelijk te repareren. Zo zijn er in elk geval niet altijd hoge kosten aan verbonden.

We gaan je in deze tekst een aantal tips geven wat betreft het zelf repareren van je iPhone. Op die manier weet je precies wat je zelf kunt doen en wanneer je toch het beste de beslissing kunt nemen om de telefoon naar de reparateur te brengen.

1. Wat kun je zelf repareren?

Er zijn een aantal elementen aan de telefoon die gemakkelijk zelf te repareren zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het scherm. Wanneer je een iPhone laat vallen, kan het maar zo zijn dat er een barst in het scherm zit.

In sommige instanties valt een kleine beschadiging niet veel op, maar een barst kan er zelfs voor zorgen dat de telefoon lastiger in gebruik wordt. Een scherm vervangen valt gelukkig wel onder een van de minder moeilijke reparaties. Deze zou je dus gewoon zelf kunnen uitvoeren.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere reparaties die je gewoon zelf kunt uitvoeren. Denk aan het vervangen van een accu of een camera. Wanneer er problemen aan het moederbord zijn, wordt het echt tijd om een reparateur in te schakelen.

2. De juiste onderdelen en instructies vinden

De juiste onderdelen en instructies vinden

Zorg er wel voor dat je onderdelen aanschaft die goed van kwaliteit zijn. In sommige gevallen kun je beter iets meer geld kwijt zijn aan de onderdelen. Hierdoor is de telefoon gemakkelijker te repareren. Apple verkoopt zelf als bedrijf geen losse onderdelen. Pas dus op met bedrijven die originele Apple-onderdelen aanbieden aangezien deze nep kunnen zijn.

Ga daarnaast op zoek naar duidelijke instructies. Zo zijn er online verschillende instructies om de telefoon te repareren en kun je ook filmpjes vinden over hoe je bepaalde onderdelen kunt repareren.

3. Werk rustig en neem de tijd

Een ongeluk is al snel gebeurd dus neem vooral de tijd wanneer je onderdelen zelf wilt repareren. Mocht een instructie te snel gaan dan kun je deze wellicht op een langzamere snelheid afspelen. Wanneer je rustig werkt en meer aandacht houdt voor het repareren zul je ook merken dat er minder snel fouten gemaakt worden.

4. Alsnog naar een reparateur

Uiteraard kun je altijd nog voor een iPhone reparatie naar een reparateur. De reparateur kan je dan vervolgens helpen om alsnog de telefoon te laten repareren. Wanneer je merkt dat het toch te ingewikkeld is om zelf te repareren is dit wel zo handig! Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen die er sowieso liever niet zelf aan beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here