Home Audio Wat zijn de trends op het gebied van hoortoestellen?

Wat zijn de trends op het gebied van hoortoestellen?

1194
0
DELEN
Wat zijn de trends op het gebied van hoortoestellen

Er zijn steeds meer jongeren die gehoorbeschadiging oplopen en dus ook de vraag naar hoortoestellen neemt toe. Dit komt vaak door de feesten waar deze groep naar toe gaat. Het kan ook komen door medische redenen, bijvoorbeeld bijwerkingen van bepaalde medicatie of door een bepaalde aandoening. Wist je dat steeds meer hoortoestellen heroplaadbaar zijn in plaats van dat ze werken op batterijen? Zo worden de toekomstige hoortoestellen steeds duurzamer, gezien er niet telkens batterijen weggegooid hoeven te worden. Klik hier om te bekijken welke type hoortoestellen er zijn op de markt. Als je wilt weten welke het beste bij je past, neem dan contact op met één van de winkels van Van Boxtel Hoorwinkels.

Zo bescherm jij je gehoor

Om te beginnen: belast je oren niet te veel. Klinkt een bepaald volume te hard in je oren? Bijvoorbeeld de muziek die je luistert via je oordopjes? Zet het volume dan omlaag. Misschien denk je op dat moment dat het niet veel uitmaakt, maar het kan serieuze gevolgen hebben op langere termijn. En dan is het niet meer terug te draaien. Als je medicatie gebruikt en je opeens last hebt van je gehoor, laat jezelf dan informeren over de mogelijkheden dat het een bijwerking is. Neem altijd oordopjes mee als je naar een feest of festival gaat. Bij Van Boxtel Hoorwinkels geven ze je graag het juiste advies.

Tekenen slecht gehoor

Misschien heb je wel eens te horen gekregen van je buurvrouw of kind die spontaan bij je op bezoek komt dat je televisie enorm hard staat. Heb je vaak oorsuizen of hoor je voor een langere tijd gepiep? Dan is het mogelijk dat je tinnitus hebt. Laat je hierop checken. Heb je vaker het gevoel dat je om herhaling moet vragen dan voorheen? Dan kan er ook sprake zijn van gehoorbeschadiging. Een ander teken van een slecht gehoor is dat je bijvoorbeeld links en rechts verschillend hoort. Dit wordt diplacusis genoemd. Ben je overgevoelig voor geluid en ben je dit nooit eerder geweest? Dan kan het zijn dat je hyperacusis hebt.

Oorzaken slecht gehoor

Oorzaken slecht gehoor

Veelvoorkomende oorzaken van een slecht gehoor is harde volume. Dit kan zijn door op een feest te zijn en in de buurt te staan van audioboxen, maar je kunt er ook ver weg van staan en alsnog een beschadiging oplopen door simpelweg geen oordopjes in te doen. Je kunt bijvoorbeeld festival oordopjes gebruiken. Heb je een beroep waarbij je te maken krijgt met veel lawaai voor een langere termijn? Gebruik dan oorkapjes in combinatie met je veiligheidshelm bijvoorbeeld. Oorkapjes lijken veel op een koptelefoon en bieden jou bescherming tijdens je werk. Als je bijvoorbeeld een videogame speelt met je koptelefoon op, zet ook dan het volume niet te hoog.

Type gehoorbeschermingen

Je hebt verschillende soorten gehoorbeschermingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor oorkapjes, deze lijken op koptelefoons en wordt vaak gebruikt bij bepaalde beroepen waarvoor op lange termijn gewerkt moet worden in lawaaierige omgevingen. Deze kappen kunnen bevestigd worden aan een veiligheidsbril- of helm bijvoorbeeld. Soms kan het ook in combinatie met universele oordoppen of op maat gemaakte hoortoestellen. Neem altijd contact op met een specialist om uit te vogelen wat het beste bij jou past, hoe je het gebruikt en hoe je het beste kunt onderhouden. Het is handig om van tevoren een gehoortest te doen. Dit kan zowel online als bij de audicien. Klik op de volgende link als je meer wil lezen over gehoorapparaten: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat/beste 

Gehoorbeschadiging omkeren

In sommige gevallen kan je gehoor zichzelf herstellen, maar het kan ook zijn dat dit helemaal niet meer gaat. Als het eenmaal echt heel erg beschadigd is, is het erg lastig om gehoorbeschadiging om te keren. Je kunt dus beter preventief handelen dan het probleem proberen op te lossen, gezien het zo goed als onmogelijk is, vooral op lange termijn. Gehoorschade kan dus eigenlijk alleen maar erger worden in plaats van verminderd worden. Heb je suizende of piepende oren? Dan kan dit al de eerste tekenen zijn dat de trilharen in je oren beschadigd zijn. Zorg er dus voor dat je oren niet te lang en te vaak aan hard geluid wordt blootgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here