Home Business Online software: Lees hier de beste tips voor het kiezen van een...

Online software: Lees hier de beste tips voor het kiezen van een informatiebeveiligings tool

1285
0
DELEN
Online software: Lees hier de beste tips voor het kiezen van een informatiebeveiligings tool

De afgelopen jaren werd er veel focus gelegd op het creëren van een digitale transitie. Echter, de corona-pandemie heeft dit versneld. Vele bedrijven waren genoodzaakt nieuwe digitale communicatietools in te zetten om te communiceren met de medewerkers van het bedrijf en informatie veilig te stellen. Denk hierbij aan online (video)meetings en het werken op afstand. De digitale communicatietools hebben zowel voordelen als nadelen. Zo hebben medewerkers niet meer te maken met de vertragingen op het treinstation. Maar ondanks de voordelen zijn er ook nadelen. Zo wordt er door grotendeels digitaal te werken de risico’s op cyber hacking, data leaks en andere risico’s vergroot. Een oplossing is de toepassing van een informatiebeveiligings tool, bijvoorbeeld: isms online software. Meer weten? In dit artikel lees je de beste tips voor het kiezen van een informatie beveiligingstool. 

Veilig werken, doe je zo

Er zijn nog steeds bedrijven die de risico’s op netwerkaanvallen onderschatten. Dit kan te maken hebben met het feit dat het ze nog nooit is overkomen of dat ze er nog te weinig over weten. Echter, kan een netwerkaanval zeer schadelijk zijn voor je bedrijf en daarmee heel het bedrijf te ontwrichten. Met isms tooling online software voor informatiebeveiliging kun je de risico’s tegengaan. Let bij het kiezen op een informatiebeveiligings tool of de software netwerkservers en apparaten van de eindgebruiker beschermd. Denk hierbij aan onder andere antivirus bescherming of web browsing beveiliging. Daarbij is VPN beveiliging ook belangrijk. Hierbij worden de online activiteiten van je medewerkers beschermd door verzonden data te versleutelen. Verder wordt het gebruik van multifactor authenticatie ook aanbevolen. Dit is een software waarbij de medewerkers worden verplicht een tweede code te gebruiken om te kunnen inloggen op hun account. Deze tweede code met behulp van een applicatie worden doorgegeven of middels een sms of telefoontje. 

Veilig werken, doe je zo

Houd je medewerkers up-to-date

Niet alleen als werkgever, maar ook als werknemer is het belangrijk op de hoogte te zijn van de risico’s van netwerkaanvallen en het omgaan met de nieuwste technologische tools. Zorg er daarom voor dat je je werknemers duidelijke richtlijnen krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door wekelijks e-mailberichten te sturen met updates over het huidige beveiligingssysteem of (e-)trainingen aan te bieden. 

Kortom, een online beveiligingssoftware is ontzettend belangrijk om vertrouwelijke informatie veilig te stellen. De juiste software kan de risico’s helpen te verminderen. Kies daarom voor een beveiligingstool die de eindgebruiker beschermd en informatie automatisch versleuteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here