Home Business Tips voor het kiezen van je bedrijfsnaam

Tips voor het kiezen van je bedrijfsnaam

1958
0
DELEN
Bedrijfsnaam kiezen

Ben je van plan om een eigen onderneming te beginnen? Dan komt er een spannende, maar ook leuke periode voor je aan. Er komt namelijk flink wat bij kijken als je van plan bent om een eigen bedrijf te starten. Een van de eerste dingen waar je ook over na moet denken bij het starten van een eigen bedrijf, is het kiezen van een bedrijfsnaam. Dit is enorm belangrijk, want hiermee wil je jouw bedrijf natuurlijk op de markt gaan zetten. Maar hoe kun je nu een goede naam kiezen voor jouw bedrijf? Er zijn een aantal tips die je hierbij op weg kunnen helpen. Wij zetten een paar van deze tips voor je op een rij in dit artikel, dus lees snel verder!

Kies een bedrijfsnaam die goed blijft hangen

Een bedrijfsnaam kiezen? Probeer te kiezen voor een bedrijfsnaam die goed blijft hangen. Je wilt tenslotte dat mensen jouw bedrijfsnaam onthouden. Maar hoe kies je een bedrijfsnaam die goed blijft hangen? Het kan een goed idee zijn om voor een korte, maar krachtige bedrijfsnaam te gaan. Een korte, krachtige bedrijfsnaam zal namelijk sneller blijven hangen bij potentiele klanten dan een lange, weinigzeggende naam. Een naam die goed blijft hangen kun je ook bereiken door te kiezen voor een naam die voor je bedrijf spreekt. Bijvoorbeeld dat er gelijk in de bedrijfsnaam is af te lezen wat je met je bedrijf doet. 

Om ervoor te zorgen dat een bedrijfsnaam goed blijft hangen, is het uiteraard belangrijk dat je een enthousiaste kiest. Zorg ervoor dat het eenvoudig en enthousiast klinkt. En tenslotte: ga voor een bedrijfsnaam die tijdloos is. Je wilt tenslotte niet dat als je eindelijk een naam hebt bedacht, je deze na een tijdje alweer moet veranderen. Dat is namelijk niet bepaald bevorderlijk voor het succes en de naamsbekendheid van je bedrijf. 

Vraag naar de meningen van anderen

Heb je een aantal leuke bedrijfsnamen bedacht? Jij kunt het wel leuke namen vinden, maar wellicht vindt jouw omgeving er iets heel anders van. Het kan daarom geen kwaad om te vragen naar de meningen van anderen. Wellicht komen zij wel met zeer waardevolle feedback dat je weer aan het denken zet. Vraag hen eerlijk naar hun mening, daar heb je tenslotte het meeste aan. Op basis van jouw eigen ideeën en de meningen van anderen kun je wellicht makkelijker een goede keuze maken. Ga dus vooral met elkaar brainstormen en schrijf zoveel mogelijk feedback en namen op. Hoe meer inspiratie jullie hebben, hoe eerder je straks een toffe naam hebt voor jouw onderneming.

Houd rekening met de regels die zijn opgesteld voor het kiezen van een bedrijfsnaam

Je kunt niet zomaar elke bedrijfsnaam kiezen, er zijn een aantal regels waar je jezelf aan moet houden tijdens dit proces. Ten eerste is het goed om te weten dat bepaalde termen beschermd zijn of al in gebruik zijn. Dat betekent dus dat jij geen gebruik kunt maken van die naam. Daarnaast zal je jouw bedrijf geen verwarrende of misleidende naam mogen geven. Lees deze regels dus goed na voordat je een definitieve ondernemingsnaam gaat kiezen, want je wilt voorkomen dat je een mooie naam bedacht hebt en je deze straks niet kunt gebruiken. 

Het is belangrijk om goed te checken of jouw bedrijfsnaam nog beschikbaar is. Dit kun je doen door op Google de naam in te typen en te kijken of het al bestaat. Ook zou je bijvoorbeeld kunnen kijken of er al een website is met de naam die jij in gedachten hebt. Is dit het geval? Dan kun je ervoor kiezen om nog even verder te zoeken naar een geschikte naam. Je wilt tenslotte wel een goede, originele bedrijfsnaam hebben!

Kortom: een naam voor je bedrijf kiezen is niet zomaar wat. Hier moet je goed over nadenken, want het is waarschijnlijk iets voor de lange termijn. Of je nu een bedrijfsnaam moet kiezen voor een eenmanszaak of voor een andere ondernemingsvorm: deze tips kunnen je hierbij een eind op weg helpen. 

Doe er dus alles aan om een pakkende, leuke bedrijfsnaam te bedenken. Een bedrijfsnaam kiezen die je bij de KvK gemakkelijk kunt inschrijven. Deze bovenstaande tips kunnen je er in ieder geval bij helpen om een goede naam voor je bedrijf te verzinnen. Denk niet te makkelijk over dit proces, stop hier voldoende tijd in. Je wilt tenslotte wel 100% tevreden zijn met de naam die je uiteindelijk hebt gekozen. Dan laat jij een goede indruk achter bij je potentiële klanten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here