Home Huishoudelijk Hoe vind je de beste wasmachine en droger?

Hoe vind je de beste wasmachine en droger?

2162
0
DELEN
Hoe vind je de beste wasmachine en droger?

Jaarlijks draai je flink wat wasjes, dus een goede wasmachine en droger zijn daarbij van uiterst belang. Ben je op zoek naar de beste droger en wasmachine? Dan zijn er een aantal tips om op te letten. De beste keuzes hangen namelijk af van een aantal factoren en persoonlijke voorkeuren. Je leest hier waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine en droger én hoe je de modellen vindt die het beste bij je passen.

Voorlader en bovenlader wasmachine

Bij het kiezen van een goede wasmachine is het allereerst belangrijk dat je beslist of je een bovenlader of voorlader wasmachine wilt. De voorlader is het meest gangbaar. Het is het model waar je aan de voorkant het bakje voor wasmiddel opentrekt en vult. Deze zijn niet alleen praktisch, maar ook prijstechnisch gezien het aantrekkelijkst.

Heb je weinig ruimte? Dan biedt de bovenlader uitkomst. Deze is aan de bovenkant voorzien van een klep die je kunt openen om de was in te doen. Ze zijn een stuk smaller dan de voorladers, wel zijn ze wat hoger. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor smalle ruimtes. Houd er rekening mee dat je bij dit model geen droger op de wasmachine kunt plaatsen.

Als je benieuwd bent naar de beste wasmachine, dan kun je terecht in deze koopgids. Hier worden de topmodellen van het moment uitgelicht, waaronder de beste koop en de best geteste wasmachine.

Was-droogcombinatie of losse wasmachine en droger

Je zou ook kunnen kiezen voor een was-droogcombinatie. Hier zitten zowel pluspunten als minpunten aan. Het grootste voordeel is ruimtebesparing. Je hebt immers maar één multifunctioneel apparaat nodig waarmee je alles kunt doen. Bovendien zijn deze modellen relatief gezien voordeliger dan het aanschaffen van twee losse machines.

De keerzijde is dat je niet tegelijkertijd je was kunt wassen én drogen. Ze doen er wat langer over, waardoor het zomaar 10 uur kan duren voordat je was schoon en droog is. Het droogprogramma van de was-droogcombi gebruikt wat meer energie dan een losse droger.

Verder kun je vaak wat minder was kwijt tijdens het drogen dan tijdens het wassen, waardoor je bij een grote lading de was in twee delen moet drogen of een deel op de waslijn moet hangen. Kortom, een persoonlijke keuze of de was-droogcombinatie of twee losse machines beter bij je past.

Was-droogcombinatie of losse wasmachine en droger

Algemene tips voor het kiezen van een wasmachine en droger

Voor het vinden van de beste wasmachine en/of droger zijn er een aantal algemene tips die op beide apparaten van toepassing zijn. We lichten hieronder een aantal belangrijke pijlers aan je toe.

Vulinhoud

Wasmachines en drogers met 8 tot 9 kilo vulinhoud zijn gericht op huishoudens van 3 tot 5 personen. Je hebt ook grotere en kleinere modellen (van 6 kg tot zelfs meer dan 10 kg), dus stem het vulgewicht af op je hoeveelheid was en de grootte van je huishouden.

Energieklasse

Hoe gunstiger de energieklasse, hoe beter het model is voor het milieu. Hierbij is energieklasse A het zuinigst. Zet je deze tegenover energieklasse F, dan kun je bovendien al snel honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening. Energiezuinige wasmachines zijn relatief gezien wat prijziger, maar verdienen zichzelf op den duur meestal terug. Nog meer besparen op de energierekening? Je leest hier een aantal energiebesparende tips.

Toerental en geluidsniveau

Hoe hoger je het toerental kunt instellen, hoe droger je de was uit de machine kunt laten komen. Dat scheelt later tijdens het was drogen weer tijd, waardoor je was eerder klaar is. Tevens ontstaat er zo minder condens.

Geluidsniveau

Wellicht wil je ook letten op het geluidsniveau, zeker wanneer je machine dicht bij een ruimte staat waar je vaak verblijft. We zien een stille wasmachine en droger vaak als een model dat minder dan 71 dB geluid produceert.

Functionaliteiten

Er zijn een aantal handige functies die van pas kunnen komen voor jou als gebruiker. Hierbij kun je denken aan een beladingssensor, startuitstel, een resttijdindicator en automatisch uitschakelen. Trommelverlichting komt van pas wanneer je vaak de was doet in donkere ruimtes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here