Home Business Tips voor als je procesoperator wilt worden

Tips voor als je procesoperator wilt worden

2018
0
DELEN
Tips voor als je procesoperator wilt worden

Dus je wilt werken als procesoperator, maar wat houdt dat precies in? Voor welk soort werk zou je na het afronden van de procestechnologische school gekwalificeerd zijn? In dit artikel lees je alles over procesoperator worden

Procesoperators zijn nodig in een verscheidenheid van sectoren, waaronder:

  • Fabricage.
  • Opwekking van elektriciteit.
  • Waterzuivering.
  • Verwerking van chemische stoffen.

Als procesoperator, operator van een waterzuiveringsinstallatie of technicus van een elektriciteitscentrale werk je doorgaans in een van deze sectoren.

Procesoperators worden door wie ingehuurd?

Bijna alle bedrijven die met grondstoffen werken, zullen op een bepaald moment de diensten van een procesoperator nodig hebben. Procesoperators zijn in dienst van bedrijven zoals olie- en gas verwerking faciliteiten, voedselverwerkende fabrieken, en cosmetica- en kunststof fabrikanten, waardoor iedereen die geïnteresseerd is in het voltooien van een opleiding tot industrieel operator een gevarieerde keuze aan arbeidsmogelijkheden heeft.

Als procesoperator, zul je verantwoordelijk zijn voor het toezicht op het productieproces van je bedrijf en de apparatuur. Het zal ook je verantwoordelijkheid zijn om kwaliteitsborging testen uit te voeren en te verifiëren dat alle medewerkers veiligheidsnormen volgen. Je testresultaten en ervaring in het samenwerken met andere werknemers kunnen leiden tot ontwerpwijzigingen die de veiligheid en efficiëntie van de organisatie verbeteren.

Mensen die houden van de moeilijkheden van het gebruik van moderne computertechnologie en instrumentatie om een reeks apparatuur systemen en industriële processen te bedienen, worden aangetrokken tot het gebied van de procestechnologie. De studie en toepassing van wetenschappelijke concepten in verband met de werking en het onderhoud van de chemische verwerking sector wordt procestechnologie (CPI) genoemd.

Carrièremogelijkheden

Procestechnologie opleidingen bereiden studenten voor op een loopbaan in petrochemische fabrieken en raffinaderijen als procesoperator/operator, onderzoekstechnicus of laboratoriumtechnicus. Proces operators vinden werk op uiteenlopende gebieden zoals papier en pulp, energieopwekking, nutsbedrijven, voedsel en drank, en farmaceutica. Tot de taken behoren het starten en stoppen van apparatuur systemen, probleemoplossing, veiligheids- en kwaliteitsborging, het periodiek controleren van apparatuur en het toewijzen van reparatie taken aan de juiste vakmensen. Dit is een carrière van wereldklasse met lokale en internationale mogelijkheden.

Wat houdt het werk van een proces operator precies in?

Wat houdt het werk van een proces operator precies in?

Proces operators werken aan alle stadia van het productieproces. Mensen in deze functie moeten zich houden aan strenge interne procedures en Standard Operating Procedures (SOP’s), evenals aan de huidige Good Manufacturing Practices (GMP).

Personen in deze functie hebben een grote mate van verantwoordelijkheid. Elke afwijking van deze normen of elke fout die wordt begaan, kan aanzienlijke gevolgen hebben, met mogelijk gevaarlijke defecte producten of dure vernietiging van partijen tot gevolg.

Zij werken vaak in een cleanroom omgeving, wat het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals maskers, kleding, laarzen en handschoenen) noodzakelijk maakt. Dit is zowel voor hun persoonlijke bescherming als voor het behoud van de productintegriteit door verontreiniging te voorkomen.

Een proces operator is vaak verantwoordelijk voor één enkele fase in het fabricageproces. Het is zijn taak dit proces tot in het kleinste detail te kennen, aangezien hij moet herkennen wanneer het afwijkt van het gebruikelijke en corrigerende maatregelen moet nemen, of een beroep moet doen op hoger personeel indien hij niet in staat is het probleem te verhelpen. 

Hij is ook belast met het toezicht op de goede werking van alle apparatuur, wat frequente inspectie, reiniging, service en onderhoud inhoudt.

Bekijk de vacatures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here