Home Business Het verschil tussen een maatwerk webshop en een template webshop

Het verschil tussen een maatwerk webshop en een template webshop

1773
0
DELEN
Het verschil tussen een maatwerk webshop en een template webshop

Het hebben van een website is bijna onmisbaar op het moment dat je een bedrijf hebt. Veel potentiële klanten bekijken eerst jouw website, voordat ze tot een aankoop of overeenkomst overgaan. Het is daarom van groot belang dat jouw website past bij het bedrijf en bovendien: goed werkt. De website is immers het visitekaartje van het bedrijf en dus de eerste indruk. Wanneer je een website begint, kun je kiezen tussen een maatwerk website/webshop of een template website/webshop.  

In dit artikel lees je de verschillen tussen een maatwerk webshop en een template webshop.

Het verschil tussen een website en een webshop

Iedere webshop is een website, maar niet iedere website is een webshop. Een webshop is een website op het internet waarop producten of diensten worden verkocht. Je kunt het dus zien als een online winkel. In dit artikel focussen we op webshops. 

Wat is een template webshop?

Wat is een template webshop

Een template webshop maakt gebruik van – je raadt het al – een template. Dit is een standaard sjabloon. Op platforms zoals ThemeForest en TemplateMonster kun je een sjabloon kiezen. De keuze is reuze. De kans is dus ook klein dat jouw concurrent dezelfde template gebruikt heeft. 

Het voordeel aan een template webshop is dat de kosten om dit te ontwikkelen laag zijn. Een nadeel is dat je te maken hebt met gelimiteerde opties. Je kunt je creatieve brein niet de vrije loop laten, want je zit vast aan de functionaliteiten van de template die je hebt gekozen. Daarnaast is het design niet uniek en je bent afhankelijk van een externe ontwikkelaar. Wanneer deze ontwikkelaar de template niet meer onderhoudt, heb je een probleem bijvoorbeeld. Benodigde updates worden in dit geval niet meer uitgevoerd, met alle gevolgen vandien. 

Wat is een maatwerk webshop?

Bij een maatwerk webshop wordt de gehele webshop van a tot z ontworpen door een designer. De developer maakt uiteindelijk de webshop. Op die manier kun je alles precies zo laten ontwerpen als hoe jij het voor ogen hebt. Er zijn veel meer mogelijkheden dan wanneer je een vaste template kiest.

Een maatwerk webshop is ook veel eenvoudiger aan te passen, dan wanneer je een template wil aanpassen aan de hand van jouw website. Het voordeel aan een maatwerk webshop is dan ook dat je veel meer invloed kan uitoefenen op het ontwikkelproces en op de werking van de website. Jij bepaalt het volledige webdesign. Het is een mogelijkheid om er van jouw concurrenten uit te springen met jouw website en zo indruk te maken op (potentiële) klanten. 

Voordelen van een maatwerk webshop zijn: 

  • – je kunt specifieke toepassingen en koppelingen implementeren;
  • – je kunt je eigen branding toepassen op de website;
  • – je hebt alleen de opties op je website die je nodig hebt, wat je website gemakkelijker te beheren maakt;
  • – een maatwerk website kan voor meer conversie zorgen door een conversiegericht ontwerp.

Nadelen van een maatwerk webshop

Een belangrijk nadeel aan een maatwerk webshop is dat het hogere kosten met zich meebrengt, dan wanneer je kiest voor een standaard template. Je moet helemaal bij 0 beginnen met het bouwen en ontwerpen van jouw website en dat kost nou eenmaal geld. 

Dit nadeel kun je ook zien als een investering, omdat het je uiteindelijk wel meer opbrengt in de vorm van conversie. Je verdient dit geld dus ook weer terug, als het goed is. 

Wil jij voor jouw bedrijf een maatwerk webshop bouwen? Bekijk dan de website van Vendic. Zij kunnen je helpen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here