Home Fotografie Het perfecte plaatje: Canon PowerShot G7X mark II

Het perfecte plaatje: Canon PowerShot G7X mark II

3142
0
DELEN

Wie Het Perfecte Plaatje via RTL volgt, heeft de beelden gezien die met de Canon PowerShot G7X mark II zijn geschoten. Tijdens aflevering 2 werkten de kandidaten met deze veelzijdige camera van Canon om een zo perfect mogelijk plaatje te kunnen afleveren. Wil je meer lezen over deze camera?

Compactcamera voor de pro

De Canon PowerShot G7X mark II is een praktische compactcamera die niet alleen bij RTL wordt gebruikt voor Het Perfecte Plaatje, maar ook bekende vloggers maken veelal gebruik van deze camera. De camera heeft een touchscherm dat 180 graden kan draaien. Een vlogger kan zichzelf hier dus goed mee bekijken in het scherm en kan door het touchscreen gemakkelijk zelf scherpstellen. De camera is licht van gewicht en daarmee perfect om als vlogger coninue in de lucht te houden.

Tevens kan het scherm ook 45 graden naar beneden kantelen. Dit is een groot voordeel voor wie graag van bovenaf fotografeert. Door het scherm naar beneden te kantelen kan je een foto van bovenaf nemen en nog naar het scherm blijven kijken én scherpstellen. Ontzettend handig en deze modus zorgt voor veel unieke beelden en hoeken.

Draadloze verbinding

Via NFC is het mogelijk om de beelden die je schiet met de Canon PowerShot G7X mark II meteen te delen met je telefoon, tablet of een printer. Ontzettend handig, zo kun je die SD-kaart lekker laten zitten en raak je die niet meer zo gemakkelijk kwijt. Door NFC staan de bestanden zo op je telefoon en kun je aan de slag met bewerken.

Foto’s schiet je in RAW zodat je veel mogelijkheden hebt in de bewerking. De 14-bits RAW-beelden zorgen voor een vergroot dynamisch bereik ten opzichte van de eerste versie van de Canon PowerShot G7X. Ook in vergelijking met de eerste versie van Canon heeft de Mark II een verbeterde grip. Hierdoor past de telefoon nog makkelijker in je hand en is de kans dat je hem uit je handen laat glijden nog een stuk kleiner. Ontzettend fijn!

Specificaties

Cameraresolutie: 20,9 megapixels
Optische zoom: 4,2x
Zoom (wide): 24mm
Zoom (tele): 100mm
Diafragma (wide): 1,8
Diafragma (tele): 2,8
Beeldverhoudingen: 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Afbeeldingformaten: jpeg, raw
Dikte: 60,9mm
Breedte: 105,5mm
Lengte: 42mm
Gewicht: 319 gram
Kleuren: Zwart

Al met al is de PowerShot G7X mark II een fijne en handige camera van Canon die geschikt is voor de gevorderde fotograaf en de behendige vlogger. Voor deze doelgroepen is de camera perfect in wat hij kan en een uitblinker op de markt. De camera van Canon koop je voor € 549,- bij diverse multimedia-winkels. Zou jij de Canon PowerShot G7X mark II aanschaffen voor het maken van het perfecte plaatje?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here