Home Smartphones en tablets Sim only of abonnement met mobiele telefoon?

Sim only of abonnement met mobiele telefoon?

2498
0
DELEN

Het blijft een eeuwige struggle bij het aanschaffen van een nieuw mobiel abonnement: kies je voor sim only of neem je een toestel bij je nieuwe abonnement? Beide onderdelen hebben zo hun voor- en nadelen. Middels dit artikel wordt de keuze voor jouw nieuwe abonnement een stuk gemakkelijker!

Sim only-abonnement

Een sim only-abonnement is een abonnement waar je, zoals de naam al zegt, eigenlijk alleen een simkaart aanschaft. Op de simkaart staat een door jou gekozen abonnement. Een groot voordeel van het kiezen voor een sim only-abonnement is dat vaak een stuk goedkoper is dan een abonnement met toestel. Doordat je er geen telefoon bijkoopt die je maandelijks moet aflossen, bespaar je op je maandlasten. Daarnaast is een sim only-abonnement vaak maandelijks opzegbaar. Je bent dus niet meer afhankelijk van een abonnement waar je twee jaar aan vastzit voordat je een nieuw abonnement kunt kiezen.

Wel dien je zelf te zorgen voor een toestel. Een sim only-abonnement is uitstekend voor wie niet al teveel waarde hecht aan het hebben van de nieuwste telefoon of voor wie zijn mobiele telefoon liever lost koopt. Wanneer je nog een oud toestel hebt wat prima werkt, ga je voor een sim only-abonnement en gebruik je je toestel tot deze niet meer werkt en betaal je niet onnodig voor een nieuw toestel die je niet gaat gebruiken.

Mobiel abonnement

Een mobiel abonnement is een abonnement met een telefoon en maandelijkse kosten die zorgen dat jij kan internetten, bellen en sms’en. Een mobiel abonnement heeft als groot voordeel dat je één van de nieuwste toestellen die er is kunt kiezen. Echter betaal je hier wel voor. Bij de aanschaf lijk je een goede deal te maken omdat je een lager bedrag betaalt dan de telefoon waard is, maar in werkelijkheid betaal je de telefoon maandelijks nog eens extra terug met je abonnementskosten.

Daarbij komt ook dat als je telefoon stuk is of kwijtraakt in de periode dat je abonnement nog geldig is, je gewoon door blijft betalen voor een telefoon die je niet meer hebt. Niet handig! Gelukkig hebben veel providers tegenwoordig de mogelijkheid om je toestel in één keer af te betalen of om je stukke toestel in te ruilen voor een andere tegen een gereduceerd bedrag. Ontzettend fijn! Een abonnement met toestel is geschikt voor jou wanneer je niet meteen al teveel wilt bijbetalen voor één van de nieuwste telefoons op de markt en wanneer je zeker weet dat je de komende twee jaar veel gebruik gaat maken van je telefoon.

Welke vorm van abonnementen past het best bij jou? Wat zou jij kiezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here