Home Smartphones en tablets Onder de loep: Huawei P9 Lite

Onder de loep: Huawei P9 Lite

2899
0
DELEN
Huawei P9 Lite

De P9 Lite van Huawei is de opvolger van de Huawei P8 Lite en het kleine broertje van de Huawei P9 en de Huawei P9 Max. Het is een budget smartphone, ofwel een telefoon die je koopt als je niet te veel geld uit wil geven aan jouw toestel. Meer weten over deze telefoon? Lees dan meer over de P9 Lite van Huawei in dit artikel.

Huawei P9 Lite

De specificaties van de telefoon

De P9 Lite van Huawei is een telefoon met 5,2 inch scherm en een resolutie van 1920×1080 pixels. De smartphone wordt aangedreven met een Kirin 650 chip met 2GB aan werkgeheugen en heeft in totaal 16 GB aan opslagruimte. Eventueel kun je de opslagruimte van de telefoon vergroten met een SD-kaart, maar voor de meeste mensen zal dit niet nodig zijn.

Uiteraard heeft de P9 Lite ook een camera en wel een camera met 13 megapixel aan de achterzijde en 8 megapixel aan de voorzijde van het toestel (ook wel de frontcamera genoemd). Door de verschillende functies die de camera heeft, kun je diverse mooie foto’s maken. Denk hierbij aan standaard foto’s, maar ook aan panorama en extra mooie selfies. Voor selfies is er namelijk de Mooimaak-functie, die ervoor zorgt dat je foto net wat meer gladgestreken wordt. Heb je bijvoorbeeld een puistje, dan kun je dit pukkeltje laten verdwijnen met deze handige functie.

De accu van de telefoon gaat ongeveer een dag mee (bij gemiddeld gebruik). Doe je het wat rustiger aan met het toestel, dan gaat de telefoon ongeveer 1,5 dag mee. De accucapaciteit van 300 mAh is in ieder geval voldoende voor de gemiddelde smartphonegebruiker.

De prijs van de Huawei P9 Lite

De P9 Lite wordt op dit moment aangeboden voor de adviesprijs van 299 euro. Houd er rekening mee dat de prijs van het toestel per aanbieder kan verschillen, waardoor je bij sommige aanbieders goedkoper uit zal zijn en bij andere aanbieders juist wat meer moet betalen. Uiteraard kun je de telefoon ook aanschaffen met een abonnement, zodat je de totale kosten van het toestel per maand kunt betalen.

De pluspunten en minpunten van het toestel

Om te bepalen of de P9 Lite van Huawei bij jou past, is het goed om te weten wat de plus- en minpunten van deze telefoon zijn. Het belangrijkste pluspunt van de telefoon is het aantrekkelijke prijskaartje van het toestel. De P9 Lite is een echt budget toestel, dat je voor een relatief lage prijs in huis kunt halen. Een ander voordeel van de telefoon, is dat het toestel voorzien is van vlotte specificaties op Android 6.0. De telefoon is wat goedkoper, maar dit zie je zeker niet aan de software van het toestel.

Een minpunt van de telefoon is het feit dat de P9 Lite maar weinig updates krijgt. Wellicht dat hier op korte termijn nog verandering in gaat komen.

Conclusie

De P9 Lite van Huawei is een prima smartphone voor mensen die voor een goede prijs een betrouwbare telefoon aan willen schaffen. De telefoon heeft aantrekkelijke functies en is een goede investering, zeker met oog op het aantrekkelijke prijskaartje van de smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here