Home Huishoudelijk Hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in slimme speakers

Hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in slimme speakers

897
0
DELEN
Hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in slimme speakers

Vandaag de dag is het aanbod aan slimme speakers gevarieerder dan ooit. Niet zo gek, omdat deze leuke gadget bekend staat om verschillende aantrekkelijke voordelen. Breng je een bezoek aan een elektronicawinkel of ga je een keer online shoppen? Dan kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken. Je kunt daarbij denken aan modellen zoals Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. Deze slimme speakers maken gebruik van kunstmatige intelligentie. En kan op deze manier verschillende taken voor je uitvoeren, waardoor het dagelijks leven wordt verbeterd. Op wat voor soort manier de kunstmatige intelligentie kan worden geïntegreerd, lees je hier.

Een speaker kan voorzien zijn van spraakherkenning

Een van de meest bekende features waar bijvoorbeeld Bluetooth speakers van zijn voorzien, is spraakherkenning. Door middel van een algoritme is het namelijk mogelijk om stemcommando’s te herkennen en te begrijpen. Het apparaat analyseert de toonhoogte, het volume, de cadans en andere kenmerken van de spraak en op deze manier worden de woorden die je spreekt omgezet in tekst. Op deze manier hoef je niet meer op te staan om een ander nummer af te spelen!

In de loop van de tijd wordt er een gebruikersprofiel voor je opgesteld

Maak je gebruik van een slimme speaker? Dan kan er een gebruikersprofiel voor je gecreëerd worden. Hoe dat mogelijk wordt gemaakt? Slimme speakers maken het mogelijk om gepersonaliseerde suggesties te doen en muziek af te spelen op basis van de voorkeuren van jou als gebruiker. Maar ook andere gepersonaliseerde functies worden aangeboden, bijvoorbeeld door een internet radio. Op deze manier merk je al snel dat het leven net even wat makkelijker en eenvoudiger voor je wordt gemaakt. En heb je eenmaal een slimme speaker bij jou in huis geïnstalleerd? Dan is de kans groot dat je nooit meer wat anders wenst.

Slimme apparaten in huis kunnen aan worden gestuurd door de speaker

Slimme apparaten in huis kunnen aan worden gestuurd door de speaker

Wist je dat slimme speakers ook nog eens worden gebruikt als een handige tool voor het aansturen van slimme apparaten bij jou in huis? Een aantal bekende voorbeelden zijn apparaten zoals slimme verlichting, slimme thermostaten en slimme sloten. Door deze handige koppeling ontstaat er vanaf het eerste moment een naadloze integratie tussen de verschillende apparaten bij jou in huis. En dat scheelt je dus ook weer aardig wat tijd en uitzoekwerk tijdens de installatie ervan. Kies je er binnenkort ook voor om te investeren in slimme speakers voor bij jou in huis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here