Home Smartphones en tablets De voordelen van een Sim Only abonnement: bespaar geld zonder in te...

De voordelen van een Sim Only abonnement: bespaar geld zonder in te leveren op kwaliteit

860
0
DELEN
De voordelen van een Sim Only abonnement bespaar geld zonder in te leveren op kwaliteit

Een mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We gebruiken onze smartphone voor allerlei doeleinden, zoals het checken van onze mail, het bijhouden van onze social media, het maken van foto’s en natuurlijk om te bellen en te sms’en. Maar bij het gebruik van een smartphone hoort ook een abonnement. En dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig is er een alternatief: een Sim Only abonnement. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een Sim Only abonnement en waarom het een slimme keuze kan zijn.

Voordelig in prijs

Een van de grootste voordelen van een Sim Only abonnement is de prijs. Sim Only abonnementen zijn namelijk een stuk voordeliger dan abonnementen waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt. Bij een goedkoop Sim Only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en data die je gebruikt. Je betaalt dus niet voor de telefoon die erbij zit. Dit kan flink schelen in de kosten. Zeker als je al een goede telefoon hebt die nog wel een paar jaar mee kan. Zo kun je flink besparen op de maandelijkse kosten en houd je meer geld over voor andere leuke dingen.

Flexibiliteit

Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is de flexibiliteit. Bij de meeste providers kun je namelijk maandelijks de bundel aanpassen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld in de maanden wanneer je gaat reizen meer data kunt nemen, omdat je dan meer gebruik maakt van internet. In de maanden zonder vakantie kun je dan weer terugschakelen naar een kleinere bundel. Zo betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt en kun je het abonnement aanpassen aan jouw gebruik. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan eens een kijkje bij Youfone

Flexibiliteit

Geen BKR registratie

Als je een abonnement afsluit waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt, dan wordt dit gezien als een lening. Dit betekent dat je geregistreerd wordt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of een lening. Bij een Sim Only abonnement krijg je geen nieuwe telefoon en hoef je dus ook niet geregistreerd te worden bij het BKR. Dit kan voordelig zijn als je in de toekomst bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten.

Geen langdurig contract

Bij veel abonnementen waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt, zit je vast aan een langdurig contract. Vaak is dit twee jaar. Dit betekent dat je twee jaar lang elke maand hetzelfde bedrag betaalt, ook als de telefoon na een jaar al kapot gaat of als je de telefoon bent verloren. Bij een Sim Only abonnement zit je vaak maar een jaar vast aan een contract. Na dat jaar kun je dan weer overstappen naar een andere provider of een andere bundel nemen bij dezelfde provider. Zo ben je altijd flexibel en kun je het abonnement aanpassen aan jouw wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here