Home Computers Harde schijf vervangen door SSD schijf

Harde schijf vervangen door SSD schijf

4061
0
DELEN
hard disk vervangen voor ssd

Wanneer je de beschikking hebt over je SSD schijf wil je natuurlijk hier zo snel mogelijk gebruik van gaan maken. Het is mogelijk om je bestaande installatie te klonen naar de SSD schijf. Je kan dan ook direct je pc van een upgrade van de Windows installatie voorzien. Dit kan je ook via de harde schijf uitvoeren.

Creëer genoeg ruimte op je bestaande harde schijf

Bij het vervangen van de harde schijf door een SSD kan het zo zijn dat opslagruimte minder ruimte beslaat dan waarover de harde schijf beschikt. Het is dan ook belangrijk dat je op op hetzelfde niveau uitkomt qua nettocapaciteit van je nieuwe SSD. Anders kan je namelijk voor problemen komen te staan. Je begint dan ook met opruimen van je schijf en dat doe je door je systeembestanden op te schonen, die je vindt onder het tablad algemeen en schijfopruiming. Ook overbodige programma’s verwijder je om meer ruimte te creëren indien dit nodig is.

Maak gebruik van een ubs-naar SATA adapter

Er zijn drie manieren om de harde schijf te vervangen door de SSD schijf. De eerste manier is het direct klonen van de informatie op de schijf door door middel van het aansluiten van de SSD. Hierbij heb je een usb naar Sata adapeter nodig. Met deze adapter kan je eenvoudig de harde schijf in de pc een upgrade geven door middel van de SSD.

Direct klonen

In een desktop-pc is het oog mogelijk om de bestaande harde schijf direct te klonen naar de nieuwe SSD. Hierbij sluit je de SSD in het systeem aan naast je bestaande harde schijf. Ook hierbij maak je gebruik van een SATA-adapter om te zorgen voor optimale snelheden met het omzetten van de schijven.

Maak gebruik van immage bij het overzetter naar SSD

Als derde mogelijkheid kan sommige kloonsoftware mogelijk eerst een immage maken van de huidige software en deze immage op de SSD terug zetten. Eeen usb naar SATA adapter is hiervoor dan ook niet nodig. Dit is een mooi voordeel als je al de beschikking hebt over een harde schijf en voor het klonen van de schijven een laptop gebruikt.

Tools helpen met ondersteuning

Een handige tool voor het klonen van de schijven is MiniTool Partition Wizard. Bij een aantal SSD schijven wordt het programma Acronis True Image mee geleverd. Dit kan je ook als hulpmiddel gebruiken voor het klonen van de schijven. Daarnaast is het altijd belangrijk om te zorgen voor een juiste back-up van de gegevens voordat je gaat werken met de kloonsoftware. Bij het inbouwen van SSD schijf in een desktop-pc kan je een inbouwplaatje nodig hebben, die je los zal moeten kopen. Verder kan je dus gebruik moeten maken van een adapter.

Harde schijf vervangen door SSD zorgt voor hogere snelheid

Om een harde schijf te vervangen door een SSD zijn er meerdere methodes nodig. Daarnaast zijn er handige tools die dit proces vergemakkelijken. Ook helpen bepaalde hulpmiddelen bij het versnellen van het proces van overzetten. Het overzetten naar een SSD schijf is zeker de moeite waard gezien deze schijven veel sneller zijn dan de magnetische harde schijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here