Home Business Etiketten maken? Zo pak je het aan!

Etiketten maken? Zo pak je het aan!

551
0
DELEN
Etiketten maken? Zo pak je het aan!

Als je producten verkoopt, is de kans groot dat je deze verstuurt naar klanten. Om ervoor te zorgen dat ze op het juiste adres aankomen, voorzie je de verpakking van een etiket. Heb je nog niet eerder een etiket gemaakt? Dan weet je misschien niet precies hoe je dit aanpakt. In deze tekst helpen wij je op weg. Hierdoor kun jij straks probleemloos pakketjes versturen naar klanten.

Handmatig etiketten maken

Wil je niet te veel geld besteden aan etiketten? Dan kun je ze zelf maken. Je kunt een stuk papier pakken en hier de naam, het adres en de postcode van de ontvanger op schrijven. Vervolgens plak je het etiket met plakband op het pakketje. In plaats van papier kun je ook blanco etiketten gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je geen plakband nodig hebt. Nadat je de folie van de achterzijde verwijderd hebt, plak je het etiket rechtstreeks op de verpakking. Doordat deze voorzien is van lijm, blijft hij automatisch zitten.

Gebruik je computer

Wie niet bijzonder veel pakketjes verstuurt, kan prima zelf etiketten maken. Het wordt een ander verhaal als je dag in dag uit talloze bestellingen krijgt. In dat geval ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt aan het maken van etiketten dan je lief is. Gelukkig hoef je ze niet allemaal met de hand te schrijven, want je kunt ze ook digitaal maken. Hier kun je onder andere programma’s als Word en Excel voor gebruiken. Heb je de etiketten klaar? Dan is het alleen nog een kwestie van afdrukken.

Als je zelf etiketten print, moet je overigens wel voldoende printpapier in huis hebben. Je wilt immers voorkomen dat je een pakketje later moet versturen omdat het papier op is. In plaats van printpapier kun je de gegevens ook op de blanco etiketten drukken waar we het onder het vorige tussenkopje al over hadden. Stel de printer wel goed in voordat je de etiketten afdrukt. Doe je dit niet? Dan komen de gegevens misschien niet goed op het etiket te staan en moet je ze opnieuw printen. Print eventueel eerst één pagina als je twijfelt. Je ziet zo direct of de gegevens goed staan, waardoor je voorkomt dat je meerdere vellen verprutst.

Schaf een labelprinter aan

Schaf een labelprinter aan

Maak jij het jezelf graag zo makkelijk mogelijk? Overweeg dan een labelprinter aan te schaffen. Gezien de naam denk je misschien dat dit apparaat alleen geschikt is voor het printen van labels, maar er zijn ook labelprinters waarmee je (rechthoekige) etiketten kunt printen. Het grote voordeel van zo’n apparaat is dat je rechtstreeks labels print vanaf je pc of laptop.

Omdat een labelprinter voor etiketten aan de dure kant is, twijfel je misschien of je er eentje moet kopen. Laat je niet te veel leiden door de prijs, want je hebt de kosten er vaak snel weer uit. Je hoeft namelijk geen dure inkt of toners meer te kopen, iets wat wel het geval is als je de etiketten print met behulp van een ‘normale’ printer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here