Home Fotografie Een drone aanschaffen

Een drone aanschaffen

2763
0
DELEN

Wellicht houd je je op dit moment bezig met het boeken van een zomervakantie. Op YouTube kun je al diverse beelden van je nieuwe vakantiebestemming vinden en eigenlijk kriebelt het bij jezelf ook wel.. Zou je ook zulke beelden kunnen maken? Waarschijnlijk heb je daarvoor een drone nodig. Een drone is een vliegende gadgets die voor jou foto- en videomateriaal opneemt. Met een afstandsbediening en/of je mobiele telefoon bestuur je het vliegtuigje en na gebruik zet je de beelden over op je laptop.

Welke drone kies je?

Er zijn drones verkrijgbaar in verschillende formaten en in diverse prijscategorieën. Volgens Coolblue zijn de DJI Spark Wit Fly More Combo, de DJI Mavic PRO Platinum Fly More Combo en de DJI Phantom 4 Pro Obsidian het meest populair op dit moment. De drones vind je voor € 689,-, € 1599,- en € 1549,- in de winkel. Maar wat krijg je voor deze prijs?

DJI Spark

In het pakket van de DJI Spark een camera die filmt in Full HD met 30 frames per seconde. De foto’s hebben een resolutie van 12 megapixels. Het bijzondere aan dit model is dat je hem niet bestuurt met een afstandsbediening, maar met je handen. Dat is gaaf! Als je jezelf filmt sta je dus ook niet met een apparaat in je handen, maar zijn je handen vrij. Ziet er net wat leuker uit. Wel is het mogelijk om een afstandsbediening aan te sluiten op het toestel en om de drone met een app te kunnen besturen. De drone vliegt met een snelheid van 50 kilometer per uur waar je ontzettend gave beelden mee kunt maken op hogere snelheid. De Spark DJI is een echt instapmodel maar desalniettemin een leuke drone om mee te beginnen voor € 689,-.

DJI Mavic

Klaar voor de volgende stap? Ga dan voor de Mavic van DJI. Het Mavic-model kost dubbel zoveel geld ten opzichte van de Spark, maar bied wel een vliegperiode van 30 minuten (aaneengesloten) en filmt in plaats van full HD in 4K. Hiermee schiet je ongelofelijk scherpe beelden. Ook aan de stabiliteit is gedacht. De camera is geplaatst op een gimbal. Dit zorgt ervoor dat de camera in de lucht altijd recht blijft. Als de drone dus wiebelt door de wind, blijft de camera recht hangen in de lucht. Deze stabilisator is ontzettend handig en geeft extra dimensie aan je videobeelden.

Kortom: er zijn op diverse fronten keuzemogelijkheden voor een drone. Een bekend merk is dus DJI, ook bij winkels als Action en Mediamarkt vind je diverse modellen voor een stuk lagere prijs. Wel lever je hierbij ontzettend in op kwaliteit, houd dat in je achterhoofd. Met een drone maak je prachtige kiekjes op vakantie, maar let wel op de regels. Deze kunnen per vakantiegebied verschillen. Je wilt niet dat je drone in beslag wordt genomen of dat beelden vernietigd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here