Home Business De voordelen van een lasermachine

De voordelen van een lasermachine

1959
0
DELEN
De voordelen van een lasermachine

Steeds meer bedrijven streven naar meer originaliteit om hun concurrenten te verslaan en consumenten voor zich te winnen. Graveren is een mooie manier om op een creatieve wijze origineler te zijn dan de concurrenten. Dankzij een lasermachine kunnen de mooiste creaties worden gemaakt en kan een bedrijf zich onderscheiden tegenover de andere.

Een laser marker kan een behoorlijke investering zijn, zeker voor startende ondernemingen. Toch is het zeker aan te raden om te overwegen een laser machine aan te schaffen. De machine kan het bedrijf op lang termijn grote voordelen bieden. Benieuwd? Hieronder deel ik vier gunstige voordelen van een laser machine voor ondernemingen.

Nauwkeurig en vol details

De laser van een lasermachine is erg klein, in de meeste gevallen zo’n 0,002 mm. Hierdoor kunnen vrijwel alle teksten, vormen en tekeningen tot op de detail gegraveerd worden op het product.

Verder zal de nauwkeurigheid van de machine dermate hoog zijn, dat bij repetitief werk voortdurend hetzelfde kwalitatief resultaat bereikt kan worden. Voor een onderneming kan dit van groot belang zijn. Dit is dan ook een van de grootste voordelen van een lasermachine. Met de nauwkeurigheid kunnen bijvoorbeeld heel nauwkeurig afgewerkt worden. Hiermee ziet een afbeelding er erg professioneel uit.

Flexibel

Flexibel

Verder is de machine in staat om contactloos te graveren. Hierbij zal er dus geen rechtstreeks contact zijn tussen de machine en het betreffende materiaal dat gegraveerd wordt. Hierdoor zijn oneven, gebogen of cilindrische vormen ook te graveren met een lasermachine. Bij de laatste vorm zal gebruik gemaakt worden van een rotatie-as aan de machine om het gewenste effect te krijgen.

Slijtvast

Er wordt bij het laseren geen gebruik gemaakt van inkten, waardoor de gegraveerde vormen ook niet kunnen afslijten. De laser zal, tijdens het graveren, in het materiaal branden, oftewel graveren, of de structuur veranderen. De gravure zal zich hierdoor in het materiaal bevinden en is daardoor nauwelijks te verwijderen.

Ecologisch

Zoals in bovenstaand punt beschreven staat, wordt er geen gebruik gemaakt van inkten of additieven. Dit beïnvloedt ook de duurzaamheid van het productieproces. Bij inkt worden vaak chemische stoffen en kleurstoffen gebruikt en bij het aanbrengen zullen solventen gebruikt worden. Bij het graveren met een laser is dit niet nodig. Door de afwezigheid van de inkten zal ook de recycleerbaarheid van het gegraveerd product bevorderen.

Het gebruik van een lasermachine brengt dus veel voordelen met zich mee. Met de nauwkeurigheid kunnen bijvoorbeeld professionele afbeeldingen voor bedrijven nauwkeurig verwerkt worden. De creaties die gemaakt worden, zullen nauwelijks, tot niet, vervormen met de tijd. Daarbij wordt er gebruik van inkt bespaard en is het productieproces vaker ecologischer dan andere processen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here