Home Computers De voordelen van refurbished producten

De voordelen van refurbished producten

1986
0
DELEN
De voordelen van refurbished producten

Om ons milieu te sparen is het goed om dingen te her gebruiken. Dingen die nog prima bruikbaar zijn gaat het dan om, maar ook spullen die een beetje kapot zijn. Vaak zijn apparaten als ze weggegooid worden nog niet zo kapot dat ze niet meer te repareren zijn. Als ze dan gerepareerd worden en weer verkocht worden worden ze refurbished genoemd.

Printers

Een voorbeeld van een apparaat waarmee dit vaak gebeurt is een printer. Printers zijn duur en de bedrijven die ze maken proberen op alle mogelijke manieren geld los te peuteren bij hun klanten. Denk aan de manier waarop ze omgaan met cartridges, die vaak in een nieuw apparaat maar deels vol zijn en die je lange tijd alleen bij het bedrijf dat de printer had gemaakt kon kopen. Met een refurbished printer bespaar je veel geld. Een nieuwe printer is erg duur, terwijl deze tweedehands veel betaalbaarder zijn. Daarnaast spaar je er dus ook nog eens het milieu mee. Je koopt een voorwerp waarvoor bijna geen extra grondstoffen zijn gebruikt en draagt daarbij mee aan de weg richting een circulaire economie, waarin alles hergebruikt wordt.

Telefoons

Telefoons

Misschien heb je ook wel eens een reclame gekregen over refurbished telefoons. Dit zijn dus telefoons die mensen hebben verkocht, die kapot waren, die vervolgens gerepareerd zijn en weer doorverkocht worden om als nieuw opnieuw gebruikt te kunnen worden. Dit concept komt vaker voor dan dat met de printers en is dan ook wat bekender. Net als dat je door refurbished kopen een goedkope printer kan krijgen kan je ook een goedkopere telefoon krijgen zo, terwijl die evenveel zal kunnen. In een telefoon zitten ook vaak zeldzame metalen, die veelal uit derde wereld landen komen. Hiervoor wordt veel vervuild in die landen en door refurbished of tweedehands te kopen bespaar je een hoop van dat soort werk en daarmee spaar je dus het milieu, maar ook het klimaat.

Circulaire economie

Door dit soort initiatieven komen we steeds dichter bij een circulaire economie. Dat is een economie waarin er geen grondstoffen meer verloren gaan. Alles wordt hergebruikt, gerepareerd, of uit elkaar gehaald, zodat er veel minder verspilling zal zijn. Op die manier kan je een hoop vervuiling voorkomen. Niet alleen de productie van spullen zorgt voor veel vervuiling, maar ook het vervoer van al die spullen, wat ook vaak nog voor de productieketens zelf nodig is is veel vervuiling nodig, met name ook slecht voor het klimaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here