Home Computers De beste tips om je computerbestanden geordend te houden

De beste tips om je computerbestanden geordend te houden

678
0
DELEN
Computer ordenen

Werk je veel op je computer en heb je flink wat bestanden op het apparaat staan? Als je deze nooit ordent, kan het een flinke chaos worden. Het terugvinden van een bepaald bestand is hierdoor lastiger en bovendien ziet het er rommelig uit. Het is daarom een aanrader om je computerbestanden goed te ordenen. Zo maak je het gebruiken van je computer makkelijker voor jezelf. De beste tips om je computerbestanden geordend te houden? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Maak verschillende mappen aan

De bestanden op je computer ordenen doe je ten eerste door computer mappen aan te maken. Denk hierbij aan hoofdmappen, maar ook aan submappen. Bedenk eerst welke hoofdmappen je nodig hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mappen als foto’s, video’s, werk en studie. Daarin kun je dan daarna weer submappen aanmaken. 

Als je eenmaal een aantal mappen hebt aangemaakt, kun je aan de slag met het vullen van deze mappen. Het is dan wel een flinke klus, maar je maakt het wel een stuk overzichtelijker voor jezelf. Met een overzichtelijke mappenstructuur op je computer kun je bestanden binnen no time vinden. Hierdoor verhoog je jouw productiviteit. 

Geef je bestanden een duidelijke naam

Een andere goede tip om je computerbestanden geordend te houden, is je bestanden een duidelijke naam te geven. Doe je dat niet, dan weet je waarschijnlijk al snel niet meer wat de inhoud is van je bestanden. Als je dan alles opnieuw moet openen om dat te bekijken, kost dat je veel tijd. Het is daarom beter om als je de mappen hebt gemaakt, gelijk ook de bestanden een duidelijke naam te geven. Maak het zo duidelijk mogelijk voor jezelf, zodat er geen misverstand mogelijk is. 

Vergeet niet om documenten op te ruimen

Een andere goede tip om je computer te organiseren, is door deze zo nu en dan op te schonen. Het kan geen kwaad om je computer soms een schoonmaak te geven. Het komt vast wel eens voor dat je een document downloadt, bekijkt en daarna eigenlijk niet meer nodig hebt. Het is dan zonde om dat op je PC te laten staan, want dat neemt alleen maar ruimte in beslag. Zorg dat je regelmatig de bestanden of mappen die je niet gebruikt verwijdert. 

Op deze manier maak je meer ruimte vrij en houd je alles overzichtelijk voor jezelf. Dat geldt niet alleen voor PDF- of Word-bestanden, maar ook voor bijvoorbeeld je foto’s. Het kan geen kwaad om soms je foto’s te ordenen op je PC, want de kans is groot dat je lang niet alle foto’s nodig hebt. Er zijn ook programma’s die je hierbij op weg kunnen helpen. Wil je snel je foto’s ordenen op je PC, zoek dan naar zo’n programma die dit makkelijker voor je maakt.

Maak gebruik van een clouddienst

Er zijn tegenwoordig al veel clouddiensten beschikbaar die het opslaan van bestanden nog makkelijker voor je kunnen maken. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier gebruik van te maken. Sla je bestanden op in een clouddienst, dan kun je deze openen vanaf diverse apparaten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld openen vanaf je computer, maar ook vanaf je tablet of telefoon. 

Je bewaart je documenten dus niet alleen op je computer, maar ook in de cloud. Dat is ontzettend toegankelijk. Je hoeft hierdoor niet altijd een computer bij je te hebben om je documenten te openen. Met een stabiele internetverbinding kan dit namelijk vanaf verschillende devices. Gebruikmaken van een clouddienst is een geweldige manier om je bestanden goed georganiseerd te houden. Kies je voor opslaan in de cloud, dan weet je ook zeker dat je documenten veilig staan en dat niemand anders er zomaar bij kan.

Zet je bureaublad niet te vol

Vind je het fijn om bepaalde documenten op je bureaublad te zetten, zodat je het snel terug kunt vinden? Dat is natuurlijk fijn, maar zorg wel dat je dit niet te veel doet. Als op een gegeven moment je hele bureaublad vol staat, ben je tenslotte alsnog wel even bezig om het juiste bestand te vinden. Zet hier alleen je meest gebruikte documenten neer en voeg overige bestanden toe aan de mappen die je hebt aangemaakt. 

Kortom, de bestanden op je PC ordenen is op verschillende manieren mogelijk. Ga hier zeker mee aan de slag als jouw computer momenteel een groot rommeltje is. Als je het eenmaal overzichtelijk hebt gemaakt voor jezelf, heb je hier veel profijt van. Je documenten ordenen op je PC zorgt ervoor dat je niet meer een lange tijd naar een bestand hoeft te zoeken en daardoor kun je productiever aan het werk of aan de slag met je studie!

DELEN
Vorig artikelBeste wekker 2024
Volgend artikelBeste laptop standaard 2024
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here