Home Smartphones en tablets Chromecast aansluiten op versterker – hoe werkt dit

Chromecast aansluiten op versterker – hoe werkt dit

7664
1
DELEN
Chromecast aansluiten op versterker

De gadgetkenners onder ons kennen de term al lang: chromecast. Sinds 2014 is deze toepassing in Nederland verkrijgbaar en het gaat om een media-streaming apparaat. Een heel klein dingetje waarmee je allerlei entertainment en apps kunt doorsturen van je telefoon, tablet of laptop naar je TV kunt sturen. Een andere toepassing is de aansluiting van de chromecast op je versterker. Dit levert nog wel een problemen of verwarring op. Daarom hier wat tips en tricks voor het aansluiten van chromecast op een versterker.

Chromecast voor dummies

Voor veel mensen zal het gebruik van een chromecast een noviteit zijn. Het is nog niet zo lang op de markt en het apparaatje, zo klein als een USB-stick, ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Waar het eerder nog maar enkele toepassingen kende, is het gebruik ervan inmiddels multifunctioneel en zijn de mogelijkheden nog steeds groeiende. Overal waar een WIFI verbinding bestaat is gebruik van een chromecast in feite mogelijk. Met chromecast kun je bijvoorbeeld een filmpje van YouTube via de TV in je slaapkamer afspelen.

Chromecast audio

Eén van de meest recente toepassingen van chromecast is chromecast audio. Chromecast Audio is een klein apparaat dat kan worden aangesloten op je speakers om muziek via wifi te streamen. Eenmaal op de juiste manier aangesloten kun je dus muziek via je telefoon, laptop of tablet naar de speakers sturen (te ‘casten’). Een heel handige manier om alle verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Heerlijk om je favoriete muziek niet alleen via oortjes helder te horen, maar ook luid en duidelijk in de open ruimte via speakers! En op die manier kunnen anderen tenminste ook mee genieten van jouw muzieksmaak…

Chromecast audio stap voor stap

Het installeren en gebruik van chromecast audio is heel gemakkelijk. Voordat er een specifieke chromecast audio op de markt was, kwam het nog wel eens voor dat er problemen ontstonden bij het toepassen van chromecast op speakers of een versterker. Dat is met chromecast audio niet meer het geval.
Je verbindt de chromecast simpelweg met je stereoset met het bijgeleverde snoertje. Als je een verbinding met een analoog apparaat wilt maken, zul je wellicht een ander snoertje moeten gebruiken dat hiervoor geschikt is. Daarna verbindt je de chromecast met je internetverbinding. Daarvoor kun je de specifieke chromecast app gebruiken die je door het proces heen begeleid. Vervolgens kies je een muziekapp waarmee je de muziek kunt afspelen, zoals bijvoorbeeld Spotify of Google Play Music.

Aandachtspunten voor een goed resultaat

Om optimaal gebruik te maken van deze methode van chromecast richting je versterker, is het nuttig om een paar dingen in de gaten te houden. In de eerste plaats let goed op dat je de juiste verbindingskabel gebruikt; het kan zijn dat de meegeleverde versie niet toepasbaar is op jouw versterker. Verder is het handig tevoren rekening te houden met het feit dat je een vrij stopcontact nodig hebt.
Verder zijn er eigenlijk alleen maar pluspunten te noemen voor chromecast audio: het is heel goedkoop, je kunt het zelf gemakkelijk installeren en bedienen en de geluidskwaliteit is prima!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here