Home Fotografie Beginnen met drone vliegen

Beginnen met drone vliegen

2890
0
DELEN

Leuk! Je wilt gaan vliegen met een drone. Misschien is het iets waar je al langere tijd naar uitkijkt of misschien heb je een drone gekregen en wil je nu echt aan de slag. Met deze tips wordt jouw eerste vlucht memorabel!

Lees de handleiding goed door

Wellicht ben je iemand die vertrouwt op eigen gevoel. Doe dat in geval van een drone niet. Lees zorgvuldig de handleiding door en neem de stappen goed in je op. Niet alleen over de besturen, maar eventueel ook over het in elkaar zetten van de drone. Je wilt natuurlijk niet dat de drone verkeerd in elkaar zit en tijdens het vliegen uit elkaar valt of niet kan landen. Lees alle stappen goed door en check goed of alles goed vast zit en je alle onderdelen compleet hebt.

Kijk filmpjes op YouTube

Nog nooit eerder gevlogen? Of ken je niemand met een drone? Kijk dan eens filmpje op YouTube. YouTube staat vol met filmpjes over drones. Je vindt op YouTube zowel drone-beelden als reviews over verschillende drones. Wellicht is het bekijken van de filmpjes een goede eerste stap voor je een drone aanschaft in een winkel. In diverse winkels kun je je ook goed laten adviseren voor je overgaat op aankoop.

Zoek een rustige plek om te beginnen

Voor je gaat vliegen in de stad, is het handig om in een klein parkje te beginnen. Zoek een plekje op waar geen of weinig mensen zijn en waar weinig bomen zijn. Op deze manier houd je rekening met de privacy van de mensen om je heen en kan de drone niet vast komen in bomen. Daarnaast heb je ook even alle rust zonder mensen om je heen om even lekker uit te proberen met je drone. Geen pottenkijkers!

Bekijk het weerbericht

Ook niet onbelangrijk: het weer. Naast de omgeving heeft ook het weer invloed op je vliegplezier. Ga je eerste vluchten niet uitvoeren tijdens storm of regen. Zoek een rustige dag uit met weinig wind. Ook een bewolkte dag is een goede dag om te starten, dan kun je de drone goed in de gaten houden zonder tegen een felle zon in te kijken.

Check de regelgeving omtrent uploaden

Leuk! Je hebt je eerste beelden geschoten en nu wil je deze aan de wereld laten zien. Heel erg leuk, maar check wel even goed de regel- en wetgeving over drone vliegen. Sowieso zoek je voor je ergens gaat filmen of het toegestaan is om dat met een drone te doen. Dit vind je vaak op internet. Check daarna de beelden goed op andere mensen in beeld dan jijzelf. Een drone-beeld die privacy schendt of op een verboden plek is opgenomen, kan je duur komen te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here