Home Smartphones en tablets 4 redenen waardoor je iPhone niet meer wil opstarten

4 redenen waardoor je iPhone niet meer wil opstarten

1165
0
DELEN
4 redenen waardoor je iPhone niet meer wil opstarten

Er is niet vervelender dan een iPhone die uit het niets meer wil opstarten. In de meeste gevallen ontstaat het probleem uit het niets en komt het altijd op een moment dat je niet wilt. Problemen waardoor het ontstaat zijn bijvoorbeeld doordat de iPhone is vastgelopen, doordat er een fout in de software zit of wanneer de batterij of het iPhone scherm defect is.

Reden 1: iPhone is vastgelopen

Wanneer je iPhone niet meer aan gaat wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door het vastlopen van een iPhone. Dit kan simpelweg komen doordat een proces is vastgelopen in het toestel. Je kunt het vastlopen van een iPhone in de meeste gevallen eenvoudig oplossen door een “simpele reset”. Het resetten van een iPhone kan via een speciale toetsencombinatie worden uitgevoerd en is in minder dan een paar minuten geregeld. Bij een iPhone X doe je dit door de volume knop omhoog te drukken, daarna de volume knop omlaag te drukken en daarna de aan uit knop 15 seconden in te drukken (tot het Apple logo verschijnt).

Reden 2: iPhone heeft een fout in de software

In enkele gevallen kan er een fout in de software ontstaan. Deze fout ontstaat bijvoorbeeld doordat je het toestel aan het updaten bent en deze tijdens de update vastloopt en daardoor de update niet correct afmaakt. Foutieve software op het toestel kan moeilijk te herstellen zijn. Een mogelijkheid om het zelf te herstellen is via iTunes, lukt dat niet? Dan raden we aan om de hulp in te schakelen van een expert.

Reden 3: iPhone batterij is kapot

Een veel voorkomend probleem is een kapotte iPhone batterij. Bij hevige slijtage of schade door bijvoorbeeld waterschade, kan deze kapot gaan. Hierdoor kan de batterij in zo slechte staat zijn, dat het opstarten van het toestel niet meer wil lukken. Soms kan het goed opladen van de batterij alsnog de oplossing zijn, helaas is dit niet altijd zo. In zo’n geval zal de batterij van het toestel vervangen moet worden om het toestel alsnog te kunnen laten opstarten. Je kunt ervoor kiezen om zelf de iPhone batterij te vervangen of dit te laten doen door een specialist.

Reden 4: iPhone scherm is kapot

Een kapot iPhone scherm is ook een reden waardoor het lijkt dat het toestel niet wil opstarten. Zo zie je bij een iPhone scherm niet meer of het scherm aan of uit staat wanneer het LCD van het scherm kapot is. De oplossing is vaak simpel, namelijk het scherm vervangen. Je kunt het scherm zelf vervangen of het scherm laten vervangen door een specialist. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld niet heel moeilijk om een iPhone 11 scherm reparatie zelf uit te voeren. Door het scherm zelf te vervangen bespaar je veel geld. En hoe cool is het om zelf je iPhone scherm te vervangen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here