Home Computers Dit zijn de 5 grootste verschillen tussen Canon en HP printers

Dit zijn de 5 grootste verschillen tussen Canon en HP printers

1227
0
DELEN
Dit zijn de 5 grootste verschillen tussen Canon en HP printers

Canon en HP produceren beiden al vanaf 1980 verschillende producten. Hierdoor worden zij gezien als marktleiders als het gaat om onder andere printers. Maar wat zijn nu de verschillen tussen een Canon en HP printer? Wat doet het ene bedrijf beter dan de andere en welke printer sluit het beste aan bij jouw behoeftes? In dit artikel geven we je de 5 grootste verschillen tussen HP en Canon printers.

1. De verschillende soorten apps en software

Of je nu voor een HP printer kiest of toch een Canon, beide merken maken gebruik van verschillende soorten apps en software om het printen zo makkelijk mogelijk te maken. 

HP Smart

HP printers koppel je met de HP Smart app. In deze applicatie bewerk je jouw foto’s, waar je ook bent, maar je kunt ook gratis templates downloaden. Denk hierbij aan visitekaartjes en verjaardagsuitnodigingen. De app is gratis te downloaden in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android).

Als je een printer van HP koopt kom je er al wel snel achter dat de software wat nadelen heeft. Je bent namelijk verplicht om een account aan te maken in de app, wat ervoor zorgt dat de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie achteruit gaat. Ook zijn er klachten naar voren gekomen van consumenten dat het moeilijk is om de app te koppelen aan een HP printer.  

Canon PRINT 

De Canon PRINT app is gratis te downloaden en is te gebruiken met Canon Pixma, MAXIFY en SELPHY printers. Het is niet nodig om een account aan te maken in de app, waardoor de Canon-app al een voorsprong heeft ten opzichte van HP. 

Met de Canon PRINT app kun je makkelijk printen, scannen en zelfs jouw printerinstellingen aanpassen. De applicatie wordt geroemd om de makkelijke besturing, goede verbinding met de printers en de snelheid van het printen. 

H3: Oordeel

De Canon PRINT app komt als beste uit de bus als het gaat om gebruiksgemak, snelheid en verbinding. Hetgeen waar HP in uitblinkt is dat je in de app verschillende templates kunt printen en gebruiken. Deze zijn gratis en er is geen limiet op hoe vaak je deze templates mag gebruiken. 

2. Printkwaliteit van foto’s

Canon is wereldwijd de grootste producent van digitale camera’s, iets waar HP niet mee kan concurreren. Maar zijn Canon printers dan ook beter in het printen van foto’s? Of kan HP toch goed meekomen? 

Canon produceert printers in een duurder segment, waardoor de printkwaliteit van foto’s een stuk hoger kan zijn ten opzichte van een HP printer. Een voorbeeld van deze printers is de Canon Pixma Pro 200, wat het paradepaardje is van Canon op het gebied van fotoprinters. De foto’s kun je van elke camera printen, niet alleen vanaf een Canon camera. Het nadeel van de Canon printers is dat deze vaak een stuk duurder zijn in aanschaf. Het is dan ook aan te raden om vaak online te kijken of je een Canon printer aanbieding kunt vinden. 

HP produceert natuurlijk ook fotoprinters, zoals de HP Officejet Pro 7720. Deze komt het dichtst in de buurt van het hoogste Canon-segment. Toch spant Canon de kroon. Een Canon fotoprinter heeft vaak 8 inktcartridges, waar HP er maar 4 heeft. Zo kan een Canon printer veel meer details en kleurverschillen afdrukken in jouw foto’s.

Printkwaliteit van foto’s

3. Het verbruik van inkt

Zowel HP en Canon leggen de focus op inkjetprinters, wat de meest gebruikte soort printer is, zowel thuis als op kantoor. De inktcartridges in een inkjetprinter bevatten een gelimiteerde hoeveelheid inkt en deze cartridges moeten over het algemeen in zijn geheel vervangen worden als de inkt op is.

Een standaard Canon cartridge bevat meer inkt dan een HP cartridge. Een zwarte cartridge van Canon bevat 8 milliliter inkt, waar een HP cartridge maar 2 milliliter bevat. Als je een segment hoger gaat zoeken naar inktcartridges zul je er al snel achter komen dat een HP printer vaak 4 cartridges bevat en een Canon printer maar liefst 8. Een Canon printer gaat hierdoor minder snel door zijn inkt heen, waardoor dit een meer economische oplossing is. Het topsegment van beide merken bevat ook cartridges die je kunt hervullen.

4. Papierverbuik

Het papierverbruik van een printer baseren we op een aantal factoren, zoals consistensie, efficiëntie en de manier waarop het papier door de printer wordt geleid. Over het algemeen is een Canon printer beter in al deze opzichten, aangezien HP printers vaker kampen met problemen, zoals papier wat vast komt te zitten en algemene reparaties. Als je echter dubbelzijdig wilt printen is HP het beste. Een HP printer kopen om te profiteren van deze voordelen is dan ook de beste keuze. Het mechanisme in een HP printer is hier beter op gebouwd.

5. Kopiëren en scannen

Een printer gebruik je voor meer dan alleen documenten printen. Een goede printer moet ook snel kunnen kopiëren en scannen. Het verschil van snelheid tussen HP en Canon verschilt aanzienlijk:

Soort printCanonHP
Zwart-wit13,4 seconden24,2 seconden
Gekleurd23,3 seconden25,3 seconden
PDF8,9 seconden9,7 seconden
Hoge resolutie foto’s42,2 seconden1 minuut en 30 seconden

Uitslag

Beide merken presteren naar wens, maar er kan er maar één zijn die het goud pakt in printerland. Als we alles in acht nemen en kijken naar de voor- en nadelen van iedere printer komen we op de uitslag dat Canon betere printers produceert. HP heeft dan wel meer opties in hun software, maar Canon print het papier sneller uit en verbruikt minder inkt.

Ook kan HP niet concurreren met Canon als het gaat om het uitprinten van foto’s. Daar blijft Canon de grootmeester in. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here