Home Huishoudelijk Slimme keuken realiseren? Dit heb je nodig

Slimme keuken realiseren? Dit heb je nodig

725
0
DELEN
Slimme keuken

Een smart home wordt steeds bekender en dat is niet zonder reden. Wil je jouw huis ook graag slimmer maken? Dan is het een idee om een slimme keuken te realiseren. Er zijn al een aantal handige technologieën voor in de keuken waarmee jij het koken nog eenvoudiger voor jezelf maakt. Maar wat heb je nodig voor een slimme keuken? Er zijn verschillende apparaten die je kunt toevoegen aan je keuken. Wij zetten hieronder een aantal dingen op een rij om je op weg te helpen!

Slimme verlichting

Je keuken slimmer maken doe je ook door voor slimme verlichting te zorgen in de ruimte. Met slimme verlichting is het mogelijk om het licht makkelijk aan te passen aan je wensen. Heb je even fel licht nodig bij het klaarmaken van je gerechten? Dan kun je dat binnen no time voor elkaar krijgen. Deze verlichting zorgt ervoor dat je altijd over het juiste licht beschikt, maar ook dat de ruimte sfeervoller wordt. 

Slimme verlichting is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is een geweldige manier om je verlichting vanaf afstand te bedienen, om het op die manier aan te passen aan je behoeften. Niet alleen in de keuken komt dit goed van pas, maar ook in andere ruimtes in je huis!

Slimme koelkast

Een goede tip om een slimme keuken te realiseren, is een slimme koelkast toevoegen in de ruimte. Dit is een koelkast die werkt op basis van een app. Je kunt de koelkast bedienen op afstand, bijvoorbeeld met je telefoon of tablet. Er zijn verschillende soorten slimme koelkasten te koop, ieder weer met eigen kenmerken. 

De ene koelkast heeft een ingebouwde camera om te kunnen zien wat je nog in je koelkast hebt staan en de andere koelkast stuurt je een melding als de koelkastdeur nog openstaat. Hierin is tegenwoordig al veel mogelijk. Een slimme koelkast doet er alles aan om het bewaren van je etenswaren en drinken zo makkelijk mogelijk te houden. 

Slimme oven

Ook onmisbaar in een slimme keuken, is een slimme oven. Deze oven bedien je eenvoudig met je smartphone of tablet. Vanaf de bank of vanaf bed alvast de oven voorverwarmen? Je doet het met één druk op de knop. Als deze warm genoeg is, hoef je alleen maar het eten in de oven te doen. Via de app die je gebruikt krijg je dan vaak een melding dat je maaltijd klaar is. Je hoeft dan niet zelf te wachten in de keuken of een timer in te stellen, want je wordt via de app goed op de hoogte gehouden.

Slimme vaatwasser

Een slimme vaatwasser komt ook goed van pas in een smart keuken. Deze vaatwassers werken ook aan de hand van bediening met een app. Je kunt de vaatwasser op afstand bedienen. Je stelt ook gemakkelijk de juiste tijd in vanaf je smartphone of tablet. Hoewel een slimme vaatwasser handig is, moet je wel nog zelf in- en uitruimen en een vaatwastablet in de vaatwasser doen.

Slim koffiezetapparaat

Gek op koffie? Dan is een slim koffiezetapparaat een must in je smart keuken. Er zijn al een aantal koffiezetapparaten op de markt die op basis van appbediening werken. Je kunt dan bijvoorbeeld zien hoeveel capsules je nog hebt en of wanneer er onderhoud nodig in aan het apparaat. Je zet het koffiezetapparaat makkelijk aan vanaf je bed of de bank. Dan is het uiteraard wel belangrijk dat er al een kopje klaarstaat onder je koffiemachine. Met een slim koffiezetapparaat is het vaak ook mogelijk om je favoriete koffie recepten in te stellen. Denk daarbij aan de sterkte en hoeveelheid melk. Zo hoef je niet iedere keer je wensen opnieuw aan te geven. Wel zo makkelijk!

Slimme opbergsystemen

Wat ook nog goed past in je domotica keuken, zijn slimme opbergsystemen voor in je keuken. Zoals de naam al aangeeft, is deze technologie ontworpen om het opbergen van spullen zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Van een slimme hoekkast tot een slimme opberglade, je hebt verschillende mogelijkheden.

Zoals je hierboven hebt gelezen, is er genoeg slimme keukenapparatuur beschikbaar op de markt om uit te kiezen. Als je jouw keuken in huis graag slimmer maakt, is het een aanrader om één of meerdere van deze apparaten in huis te halen. Maak je jouw keuken hiermee slimmer, dan is de kans groot dat je veel comfort ervaart. Doe je één of meerdere succesvolle aankopen, dan krijg je daar waarschijnlijk niet zomaar spijt van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here