Home Business Hoog laag bureaus voor een hogere kwaliteit tijdens het werken

Hoog laag bureaus voor een hogere kwaliteit tijdens het werken

833
0
DELEN
Hoog laag bureaus voor een hogere kwaliteit tijdens het werken

Een hoog laag bureau – ook wel zit sta bureau genoemd – is in essentie een bureau waaraan je zowel kan staan als zitten. De elektrische versies maken het mogelijk om de hoogte vlot aan te passen en verhogen zo je werkgemak en comfort. Een zit sta bureau maakt het mogelijk om regelmatig van positie te veranderen en je lichaam in beweging te houden, wat veel gezonder voor je is. Er wordt aangeraden om om het halfuur te wisselen tussen zitten en staan voor optimale gezondheidsvoordelen. Doordat je beter voor je lichaam kan zorgen, blijft je geest ook frisser en voel je je beter. Dit heeft dan weer een positief effect op je productiviteit en de workflow die je ervaart. Je kan er met andere woorden alleen maar baat bij hebben. Hoog laag bureaus hebben een waaier aan eigenschappen om het werkleven ergonomischer en zo ook aangenamer te maken. Ze bestaan onder andere in verschillende hoogtes, materialen en bewegingssnelheid.

Enkele voordelen op een rijtje

Wanneer we zeggen dat hoog laag bureaus goed zijn voor je gezondheid, zeggen we dat niet zomaar. We noemen enkele hele duidelijke voordelen voor je fysieke, metabolische en zelfs mentale welzijn. Doordat je meer staat, is het risico op gewichtstoename en obesitas verlaagd, alsook je bloedsuikerspiegel. Daarnaast zouden mensen minder rugpijn hebben en ligt ook het risico op hartaandoeningen lager. Ook vroegtijdig overlijden is minder waarschijnlijk wanneer je je aantal zittende uren vermindert. Daar blijft het niet bij. We weten dat ook ons humeur, welzijn, stemming en energieniveau verbeteren. We hebben allemaal wel eens een onaangename werkdag gehad. Indien we onze professionele activiteiten alvast heel wat comfortabeler kunnen maken dankzij ergonomische hulpmiddelen, lijkt ons dat meer dan mooi meegenomen.

Ook een waar geschenk: de verhoger

Een verwante ergonomische oplossing voor het verbeteren van onze werkomstandigheden, is de bureau verhoger. Gemakkelijk te verplaatsen, kan je je bureau verhoger zowat naar elke plek meenemen, waar jij het nodig hebt. Je kan heel vlot wisselen tussen een zittende positie en een staande. Wederom: je productiviteit verhoogt ook drastisch met de bureau verhoger wanneer je je lichaam de ruimte biedt om zich zo goed mogelijk te voelen. Een doeltreffend alternatief of aanvulling voor de zit sta bureaus, om in een handomdraai je actieve staande werkplek te creëren. Welke noden je ook hebt, weet dat ergonomisch werken niet weg te denken is in onze snel evoluerende maatschappij. Er wordt soms veel van ons verwacht binnen de werkcontext, en hier staat tegenover dat we er alles aan doen om goed voor onszelf te zorgen. Voor een gezonde en duurzame werkplek kun je bij Ivono terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here