Home Business Hoe je het beste je gegevens kunt beveiligen met Azure Sentinel

Hoe je het beste je gegevens kunt beveiligen met Azure Sentinel

845
0
DELEN
Hoe je het beste je gegevens kunt beveiligen met Azure Sentinel

Het is erg belangrijk om je gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen en datalekken. Gelukkig zijn er vele tools beschikbaar voor het beveiligen van je gegevens. Eén daarvan is Azure Sentinel. Azure Sentinel is een cloud-based security information and event management (SIEM) tool van Microsoft. Het verzamelt gegevens van verschillende bronnen, analyseert ze en geeft je inzichten in beveiligingsincidenten. In deze blog ontdek je hoe je het beste je gegevens beveiligt met Azure Sentinel.

Integreer al je gegevensbronnen in Azure Sentinel

Het eerste dat je doet om je gegevens te beveiligen met Azure Sentinel is om al je gegevensbronnen te integreren in Azure Sentinel. Dit stelt Azure Sentinel in staat om gegevens te verzamelen van alle apparaten en apps in je organisatie. Door al je gegevensbronnen te centraliseren in Azure Sentinel, krijg je eenvoudig meer inzicht in beveiligingsincidenten.

Configureer geavanceerde detectieregels

Azure Sentinel heeft geavanceerde detectieregels die je gebruikt om beveiligingsincidenten te identificeren voordat ze schade veroorzaken. De detectieregels gebruiken machine learning en gepersonaliseerde analyses om verdachte activiteiten te identificeren en zo tijdig te reageren. Door deze detectieregels in te stellen, ontvang je onmiddellijk waarschuwingen wanneer er verdachte activiteiten plaatsvinden in je IT-infrastructuur.

Gebruik Azure Sentinel om te reageren op beveiligingsincidenten

Wanneer je een beveiligingsincident opmerkt, is het belangrijk om snel te handelen. Met Azure Sentinel onderzoek je eenvoudig wat er aan de hand is en vervolgens actie ondernemen. Azure Sentinel geeft je inzichten in de oorsprong en de omvang van het incident, zodat je betere beslissingen neemt over hoe je moet reageren.

Houd je beveiligingsincidenten bij met dashboards

Azure Sentinel heeft verschillende dashboards waarmee je je beveiligingsincidenten volgt en snel toegang hebt tot alle relevante informatie. Het stelt je in staat om snel te identificeren wat de belangrijkste bedreigingen zijn en hoe je deze aanpakt. Je deelt ook de informatie in deze dashboards met andere stakeholders in je organisatie, zodat iedereen op de hoogte is van de huidige stand van zaken met betrekking tot de beveiliging.

Verhoog de beveiliging van je organisatie

Verhoog de beveiliging van je organisatie

Het beveiligen van je gegevens met cloud security is een voortdurende taak, en met Azure Sentinel heb je de tools die je nodig hebt om je organisatie op een hoog beveiligingsniveau te houden. Door het centraliseren van gegevens, het instellen van geavanceerde detectieregels, het reageren op beveiligingsincidenten, het bijhouden van je beveiligingsincidenten en het delen van informatie met andere stakeholders, biedt Azure Sentinel een volledig beveiligingsplatform.

Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen en datalekken is het essentieel om je gegevens te beveiligen. Zoals je ziet, is Azure Sentinel is dé tool die je nodig hebt om je organisatie op een hoog beveiligingsniveau te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here