Home Huishoudelijk Energiezuinige verlichting; let op de volgende details

Energiezuinige verlichting; let op de volgende details

1397
0
DELEN
Energiezuinige verlichting; let op de volgende details

Dat energie steeds duurder wordt en zelfs onbetaalbaar, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Dat is inmiddels een gegeven waar we weinig aan kunnen doen. Je kunt wel zelf maatregelen nemen om jouw energieverbruik te beperken, zodat je de energierekening nog een beetje in de hand kunt houden. In dit artikel hebben we het graag over de verlichting in jouw woning, want deze is van grote invloed op jouw energierekening in de komende winter. Lees je mee voor wat goede tips?

Vervang al je verlichting

Het is een verstandig idee om alle verlichting in je woning te vervangen. De technologie gaat ontzettend snel en de verlichting die je jaren geleden hebt aangeschaft is waarschijnlijk niet echt up to date wat betreft energieverbruik. Scoor enkel verlichting met minimaal het A-label wat betreft energieverbruik en zet hier lichtbronnen in die weinig energie nodig hebben. Zo kun je ledverlichting prima gebruiken in elke ruimte. Vervang bijvoorbeeld je keukenverlichting voor mini ledspots die nog steeds veel licht geven, zodat je alles nog steeds goed kunt zien. Deze kun je trouwens ook goed in de badkamer en zelfs de slaapkamer gebruiken.

Selecteer duurzame lampen

Naast een hoogstaand energielabel is het ook belangrijk dat je voor duurzame lampen gaat. Je hebt deze in allerlei varianten, zelfs ook de gu10 led spots, die ontzettend lang meegaan en dus duurzaam in gebruik zijn. Hierdoor is het een eenmalige investering waar je de aankomende jaren niets meer aan uit hoeft te geven. Zo is het dubbel besparen!

Enkel lampen in gebruikte ruimtes

Enkel lampen in gebruikte ruimtes

Een andere tip die we je graag geven is dat je enkel de ruimtes verlicht die je daadwerkelijk gebruikt. Zo hoeft het licht in de gang niet constant aan te staan als jij de hele avond in de woonkamer zit. Daarnaast is het nogal onnodig om de volledige tuin te verlichten. Je kunt voor de veiligheid een of twee lampjes laten branden, wat ook prima volstaat in plaats van een complete tuinverlichting. Beoordeel de plekken waar licht brandt kritisch en schakel de lampen direct uit als je de kamer verlaat. Dit voorkomt een hoop verspilde energie en een hoge energierekening.

Stekkers uit het stopcontact

Tot slot willen we je graag wijzen op het volgende. Als de lamp uit is, maar de stekker alsnog in het stopcontact zit, verbruikt deze alsnog energie. Als je echt graag wilt besparen kun je het beste de stekkers ook uit het stopcontact halen om verspilling van energie tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here