Home Smartphones en tablets Dit zijn de voor- en nadelen van opvouwbare telefoons in vergelijking met...

Dit zijn de voor- en nadelen van opvouwbare telefoons in vergelijking met traditionele smartphones

895
0
DELEN
Opvouwbare telefoons

Opvouwbare telefoons zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden. Smartphonemerken brengen deze dan ook regelmatig op de markt. Heb je een nieuwe smartphone nodig, maar twijfel je tussen een opvouwbare telefoon of traditionele telefoon? Dan is het goed om meer te weten over de grootste voor- en nadelen van deze opvouwbare toestellen. Wij zetten deze hieronder voor je op een rij om je op weg te helpen. Op basis van de voor- en nadelen kun jij straks een weloverwogen keuze maken!

De grootste voordelen van opvouwbare smartphones

Een opvouwbare telefoon is een toestel dat je kunt uitklappen. Daardoor heeft de smartphone twee schermen, waarvan één aan de voorkant en één aan de binnenkant. Door de telefoon open te vouwen, tover je dat scherm tevoorschijn. Hieronder sommen wij de grootste voordelen van opvouwbare smartphones voor je op.

Groot scherm

Een van de grootste voordelen van een inklapbare telefoon, is het feit dat deze het vermogen heeft om van een compact toestel naar een apparaat met groot scherm te transformeren. Doordat het scherm extra groot is, ervaar je een hoog gebruiksgemak. Of je het nu leuk vindt om series te kijken via je smartphone of om te gamen, met een groot scherm is het allemaal wat makkelijker.  

Perfect voor multitasken

Een opvouwbare telefoon kopen is ook interessant als je het fijn vindt om te kunnen multitasken. Met zo’n toestel is het mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd te openen en te gebruiken. Tijdens een spelletje een berichtje op WhatsApp versturen? Dat is binnen no time gedaan. 

Het ontwerp is uniek

Een ander voordeel van deze telefoons, is dat je profiteert van een uniek ontwerp. Doordat de smartphone uit te vouwen is, ziet het er bijzonder uit. Je bent hiermee dan ook onderscheidend van iedereen met een normale telefoon. Als je op zoek bent naar een opvouwbare telefoon, heb je keuze uit verschillende telefoonmerken. Vooral Samsung staat hierom bekend. Mocht je zo’n aankoop overwegen, doe dan zeker eens research naar de Samsung inklapbare telefoon. Met een opvouwbare Samsung ben je verzekerd van een uniek design én hoog gebruiksgemak.

Een innovatief toestel

Houd je ervan om voorop te lopen met de aankopen die je doet? Dan is het zeker de moeite waard om zo’n toestel te kopen. Een opvouwbare telefoon is namelijk zeer innovatief. Ze trekken de aandacht met hun bijzondere ontwerpen en zijn daarmee echte eyecatchers. Hoewel het aantal opvouwbare telefoons op de markt wel toeneemt, zijn er nog niet superveel soorten. Wanneer jij hiermee rondloopt, weet je dus zeker dat je een blikvanger in handen hebt. Je geniet van de nieuwste technologieën en hebt een model in handen dat klaar is voor de toekomst.

Makkelijk mee te nemen

Dankzij het feit dat je het product kunt opvouwen tot een compacter formaat, is het makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Het past in je broekzak en het is handig voor onderweg dat het formaat niet te groot is. De opvouwbare telefoons zijn nog steeds draagbaar, ondanks het grote scherm.

De nadelen van opvouwbare telefoons

Nu je meer weet over de voordelen van wanneer een telefoon inklapbaar is, is het ook goed om meer te weten over de nadelen ervan. Zodra je de voor- en nadelen weet, kun je beter bepalen of dit product iets voor je is of dat je toch beter voor een traditioneel toestel kunt gaan. Hieronder zetten wij in ieder geval de nadelen op een rijtje.

De prijs

Een van de grootste nadelen van dit product, is de prijs. Opvouwbare telefoons zijn vernieuwend op de markt en daar betaal je ook voor. Ze hebben over het algemeen een hogere prijs dan veel andere traditionele smartphones. Dat heeft te maken met de geavanceerdere technologie en het onderscheidende ontwerp. Als je niet al te veel budget hebt, is dit product dan misschien niets voor jou.

Een kwetsbaar scherm

Omdat opvouwbare smartphones nog volop in ontwikkeling zijn en steeds beter en beter worden, is het mogelijk dat je momenteel nog voorzichtig moet zijn met je scherm. Dat moet je natuurlijk altijd, maar met deze telefoon nog wat extra. Vaak is er meer kans op krassen of barsten omdat je je scherm regelmatig uitvouwt. Let hier dus goed mee op.

Wennen aan een nieuw design

Als je al je hele leven lang een traditioneel toestel hebt en nu overstapt naar een opvouwbare telefoon, is de kans groot dat je flink moet wennen aan het nieuwe ontwerp. Doordat het product te openen en te sluiten is, kan het best even duren voordat je hier comfortabel mee bent.

Apple heeft momenteel nog geen opvouwbare telefoon in het assortiment, maar Samsung staat wel al meer bekend om de opvouwbare telefoon. Ook merken als Xiaomi, Motorola en Oppo hebben al een opvouwbare telefoon in de collectie. Ben je enthousiast geworden? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden die er zijn. Denk je toch dat het niet iets voor jou is? Kies dan voor een traditioneel model.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here