Home Smartphones en tablets De 3 beste manieren om te besparen op je mobiele telefoonrekening

De 3 beste manieren om te besparen op je mobiele telefoonrekening

647
0
DELEN
De-3-beste-manieren-om-te-besparen-op-je-mobiele-telefoonrekening

Maandelijks betaal je tientallen euro’s om jouw mobiele telefoon te gebruiken. Hieronder valt bellen, sms’en en internetten. Dat geldt zowel voor prepaid als voor een standaard abonnement. We kunnen tegenwoordig niet meer zonder een smartphone, maar het levert ook allemaal extra kosten op. Bovendien lijken de tarieven steeds hoger te worden, waardoor je ongemerkt ook steeds meer geld kwijt bent. 

Maak jij tegenwoordig gebruik van een digitale simkaart van eSIM Nederland en merk je dat de kosten de pan uit rijzen? Maar heb je tegelijkertijd geen idee hoe je dit op moet lossen? Maak dan gebruik van de volgende drie manieren om eenvoudig en snel te besparen op jouw mobiele telefoonrekening. 

1.  Kies voor prepaid 

Wil je liever niet maandelijks voor ongewenste verrassingen komen te staan? Kies dan voor prepaid internet, bellen en/of sms’en. Op die manier weet je altijd precies waar je aan toe bent. Zo hou je je verbruik veel beter in eigen hand en heb je grip op de kosten. Dit is tevens een goed alternatief voor kinderen die hun eerste smartphone krijgen. Wanneer je voor prepaid kiest, weet je zeker dat zij niet onnodig veel extra kosten zullen maken. Ze kunnen internetten, bellen en sms’en tot hun tegoed op is en dan moeten ze weer bij jou aankloppen. Dat scheelt een hoop kopzorgen over de uiteindelijke rekening. 

2.         Maak vaker gebruik van openbare wifi-netwerken 

Een van de snelste manieren om te besparen is door openbare wifi-netwerken te gebruiken. Deze zijn op heel veel plekken aanwezig en bieden de mogelijkheid om gratis van het internet gebruik te maken. Houd er wel rekening mee dat openbare wifi-netwerken niet altijd even veilig zijn. Wanneer je gevoelige informatie deelt via een openbaar netwerk, dan kan dit door hackers worden opgepikt. Log daarom nooit in op belangrijke websites en check ook niet je betaalrekening via een openbaar netwerk. Je weet nooit wie er stiekem meekijkt. 

Wees je er ook van bewust dat je telefoon zelf ook verbinding met wifi zoekt als je onderweg bent. Daarom is het beter om je wifi-verbinding volledig uit te schakelen als je op pad bent. Bijvoorbeeld door je telefoon in de vliegtuigmodus te zetten. Zo voorkom je dat er een onveilige verbinding tot stand wordt gebracht én bespaar je heel veel data. 

3.         Gebruik Whatsapp 

Gebruik-Whatsapp

Behoor jij nog tot de (steeds kleiner wordende) groep die enkel sms’t? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Een korte sms-reeks kan al heel veel kosten met zich meebrengen. Dit terwijl je via een openbaar wifi-netwerk geheel gratis berichten kunt sturen. Gewoon via een online berichtendienst zoals Whatsapp. Daarom goed om hier gebruik van te maken. Zo voorkom je onnodige extra kosten en sta je makkelijker in contact met familie, vrienden en collega’s. 

Wist je dat je zelfs via Whatsapp kunt bellen? De kwaliteit is prima en als je met wifi verbonden bent, is dit zelfs geheel gratis! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here