Home Smartphones en tablets Zo verleng je de batterijduur van je Apple Watch

Zo verleng je de batterijduur van je Apple Watch

1874
0
DELEN
Batterijduur van je Apple Watch verlengen

Een lege batterij: niemand wordt er blij van. Ben jij in het bezit van een Apple Watch? Ook dan kun je natuurlijk te maken krijgen met een lege batterij. Hoewel de Apple Watch over het algemeen een lange batterijduur heeft, kan het op sommige momenten goed van pas komen als je weet hoe je jouw batterij nog wat langer mee kunt laten gaan. Er zijn dan ook een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om de batterijduur van je Apple Watch te verlengen. Welke tips dit zijn? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij, dus lees snel verder als je benieuwd bent.

Kies voor een rustige wijzerplaat

Is jouw Apple Watch batterij relatief snel leeg? Dan is het een goede tip om te kiezen voor een rustigere wijzerplaat, indien je deze nog niet hebt. Door te kiezen voor een wijzerplaat met veel zwart en zo min mogelijk informatie. Wanneer je kiest voor zeer kleurrijke en bewegende wijzerplaten, kan dit ten koste gaan van je batterij. Zulke wijzerplaten vreten namelijk veel meer energie, waardoor je batterij van je Apple Watch sneller leeg gaat. Met behulp van een rustige wijzerplaat kun je de Apple Watch batterijduur verlengen, waardoor je er weer voor een langere tijd gebruik van kunt maken.

Het scherm niet fel zetten

Ben jij iemand die het scherm van de smartwatch altijd heel fel zet? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen als je merkt dat je batterij steeds sneller leeg gaat. Dit kan hier namelijk zeker mee te maken hebben. Een goede tip om de batterijduur te verlengen is dan ook om het scherm van je smartwatch niet zo fel te zetten. Hoe lager de helderheid, hoe langer jouw batterij meegaat. De helderheid van je smartwatch is heel gemakkelijk lager te zetten door naar instellingen te gaan, te klikken op scherm en helderheid en op het kleine zonnetje te klikken om een stand te bepalen.

Gebruik geen Siri

Siri is een handige functie, maar het vreet wel batterij. Jouw Apple Watch loopt de laatste tijd snel leeg? Dan is het een aanrader om voorlopig even geen gebruik te maken van Siri. Je kunt deze functie op verschillende manieren op je smartwatch activeren en hierdoor kan het veel energie kosten. Het kan zelfs slim zijn om Siri helemaal uit te schakelen via instellingen. Door geen gebruik te maken van Siri, kun je best wat batterij besparen. Zeker het proberen waard dus!

De notificaties beperken

Of nu de batterij van je Apple Watch 4, 5, 6 of 7 snel leeg is, het kan slim zijn om de notificaties te beperken. Wanneer je dit niet doet, krijg je iedere keer als er een notificatie binnenkomt weer de verleiding om te kijken naar je scherm. Je hoeft niet van alle apps op je iPhone ook meldingen te ontvangen op je Apple Watch, want dit kost alleen maar extra energie. Kijk daarom goed naar welke apps notificaties mogen sturen naar je smartwatch en probeer dit te beperken. Lang niet alle notificaties van alle apps zijn belangrijk, dus er zijn er vast een paar die je kunt uitschakelen.

Bel met je iPhone

De batterijduur van je Apple Watch verlengen kun je ook doen door voortaan te bellen met je iPhone in plaats van met je Apple Watch. Hoewel het mogelijk is om met deze smartwatch te bellen, kost dit ontzettend veel energie. Doe dit dus niet als je wilt dat jouw batterij langer meegaat. 

Gebruik de spaarstand

Wil je jouw batterij zo lang mogelijk laten meegaan en heb je de Apple Watch even niet nodig? Zet deze dan in de spaarstand. In deze stand worden alle functies uitgeschakeld, waardoor je batterij dus ook niet snel leeg gaat. Het is heel gemakkelijk om je smartwatch op spaarstand te zetten en je kunt hier veel aan hebben. Zeker als je bijvoorbeeld een lange dag moet volhouden met je Apple Watch.  

Als je merkt dat de batterij van je Apple Watch snel leeg is de laatste tijd, is er dus een hoop dat je zelf kunt proberen om dit beter te maken. Dit zijn slechts wat voorbeelden van wat je kunt uitproberen. Hoe beter je omgaat met de batterij van je smartwatch, hoe langer je ervan kunt genieten. Probeer deze dingen dus zeker uit, want wie weet maakt het voor jou een wereld van verschil en hoef je jouw Apple Watch niet binnen no time alweer aan de oplader te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here