Home Internet Zo staat de 5G markt er voor

Zo staat de 5G markt er voor

1941
0
DELEN
Zo staat de 5G markt er voor

Wanneer je niet expliciet naar 5G nieuws hebt gezocht de afgelopen jaren, is het je misschien enigszins ontgaan. Maar 5G is inmiddels goed en wel beschikbaar voor het grote publiek. De markt lijkt nog steeds niet volgroeid, wat betekent dat er nog kans is voor enkele spectaculaire groeispurten van bedrijven in de 5G markt die we nog niet kenden. Laten we eens een blik werpen op hoe de 5G markt er tegenwoordig bij ligt.

Telefonie

Telefonie Providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T zijn allemaal interessante opties om te investeren in de opkomende 5G markt, maar beleggers hoeven zich niet te limiteren tot een handvol telecombedrijven. Ook bedrijven die zich op de fysieke infrastructuur richten profiteren van deze groeiende markt.

Maar wat kun je verwachten van 5G als consument? Ga uit van een enorme toename in internetsnelheid, en een betere verbinding. Met die verbeteringen verwacht men dat 5G de huidige generatie snel zal vervangen

Halfgeleiders

Aandelen van producenten van halfgeleiders en chips waren een eerste kans om in de 5G markt te stappen. Hun invloed en connectie met de 5G markt is nog altijd groot, dus chipmakers en halfgeleider fabrikanten blijven een factor om in de gaten te houden. klik hier om verder te kunnen lezen over welke aandelen het beste passen bij een 5G strategie.

Onderzoekers voorspellen dat in 2026 ongeveer 40% van alle mobiele abonnementen op 5G zal zijn, in totaal 4,8 miljard. Daarnaast wordt verwacht dat de jaarlijkse inkomsten uit 5G-mobiele diensten tegen 2026 wereldwijd  540 miljard dollar zullen bedragen, wat neerkomt op 60% van de totale inkomsten.

Gebrek aan toekomst?

Twijfelaars merken op dat het rendement voor 5G investeringen nog niet helemaal lonen. Vaak wordt door hen gewezen op het gebrek aan de 5G killer applicatie. Dit is een soort app of dienst die de consumentenmarkt in een klap kan veroveren, en die het beste via 5G verbinding werkt.

Dit betekent ook dat het gebruik van 5G dat misschien nu nog door bedrijven alleen wordt omarmt, niet voldoende is om de gedroomde explosieve groei te realiseren die men wel zou verwachten bij de 5G killer app.

Overigens moet gemeld worden dat ‘5G killer app’ een ongelukkige woordkeuze is, gezien de recente angst voor 5G straling. Maar na veel onderzoek is uiteindelijk gebleken dat de straling geen gevaar voor de volksgezondheid is.

Mogelijke groeimarkten

Mogelijke groeimarkten

Waar liggen dan nog wel kansen voor 5G? Er wordt gesproken over de virtual reality markt, die zonder twijfel veel bandbreedte zal gebruiken om de ervaring zo realistisch mogelijk te laten lijken. Veel is nog onduidelijk in deze markt, met meerdere grote spelers die aangeven headsets, applicaties of andere randapparatuur voor deze ervaring te willen produceren.

Daarnaast is de smartphone markt een potentiële plek voor winsten in de bredere 5G markt.  Qorvo, een producent voor smartphone chips, kondigt aan op dat de winsten lager liggen in 2022 door een afgenomen vraag in China, maar dat werd gecompenseerd door een hogere vraag in de rest van de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here