Home Business Zo kiest het grootste IT talent voor jouw bedrijf

Zo kiest het grootste IT talent voor jouw bedrijf

2017
0
DELEN
Zo kiest het grootste IT talent voor jouw bedrijf

Om je bedrijf succesvol te kunnen runnen ben je op zoek naar nieuwe ICT’ers. Je zoekt niet zomaar een IT’er, maar een IT talent, en het liefst nog eentje die lang aanblijft ook. En dat is best lastig, want talentvolle IT’ers zijn dan misschien niet schaars, maar ze moeten wel bij jou willen werken. Hoe zorg je er nou voor dat de beste ICT’ers die er rondlopen kiezen voor jouw bedrijf om voor te werken? We geven praktische tips.

Wat kun jij de IT’er bieden?

Denk goed na voordat je begint met de zoektocht naar een nieuw IT talent, er zijn namelijk meer bedrijven die op zoek zijn naar IT talent, en het aanbod is daardoor schaars. Concurrentie ligt dus op de loer. Zet daarom voor jezelf eens op een rij wat jij de IT’er kan bieden en zorg ervoor dat dat iets is wat andere bedrijven niet kunnen bieden. Dat kan een goed loon zijn, heel goede secundaire arbeidsvoorwaarden, of misschien wel een hele hippe bedrijfslocatie.

Besteed de zoektocht uit

Heb je meer te doen dan het zoeken naar IT talenten? Neem dan een bureau in de arm die dit werk van je overneemt. Een bedrijf dat ervaring heeft met het bijeenbrengen van zowel Nearshore als offshore teams weet waar ze naar moeten zoeken, en wat voor jouw bedrijf het beste is. Door te werken met een bureau dat voor jou op zoek gaat naar een near- of offshore development team bespaar je niet alleen tijd, maar ook een hoop kosten.

Besteed de zoektocht uit

Bel talenten terug

Heb je een paar jaar geleden een goede IT’er ingehuurd voor een bepaalde klus, bel hem of haar dan nog eens terug. Het voordeel van putten uit je eerder IT-werknemers is dat ze je bedrijf al kennen en daardoor misschien nog wel meer waarde kunnen toevoegen dan een nieuw talent. Het scheelt bovendien tijd als de IT’er niet eerst weer helemaal hoeft te wennen aan een nieuwe bedrijfscultuur.

Kijk verder dan techniek

Natuurlijk is het belangrijk dat je IT’er alles weet over de nieuwste ontwikkelingen en deze feilloos weet toe te passen binnen jouw onderneming, maar het is tegenwoordig net zo belangrijk om technische kennis goed uit te kunnen leggen aan anderen. Bovendien is het fijn als het IT talent dat jij voor langere tijd aan je bedrijf wil binden goed binnen het team past. Communicatieve, organisatorische skills zijn daarom eigenschappen die je mee kunt nemen in je zoektocht. Ook flexibiliteit en goed kunnen samenwerken zijn zaken waar je op kunt letten.

Het aanbod van talentvolle IT’ers is kleiner dan de vraag. Gelukkig is de wereld groter dan alleen Nederland en kun je IT’ers ook prima in het buitenland zoeken. Vind je dat te tijdrovend en weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je hier het beste een professioneel bureau voor inhuren. Zij weten waar ze op moeten letten bij het zoeken naar IT’ers voor jouw bedrijf, zodat je snel en makkelijk kunt uitbreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here