Home Computers Zo ga jij niet de mist in bij de aanschaf van een...

Zo ga jij niet de mist in bij de aanschaf van een nieuwe laptop

1648
0
DELEN
Zo ga jij niet de mist in bij de aanschaf van een nieuwe laptop

Een nieuwe laptop kopen is niet iets wat de meesten van ons dagelijks doen. Zeker met het huidige ruime aanbod is het best lastig om de meeste geschikte laptop voor jouw specifieke situatie er tussenuit te vissen. Want ja, waar moet je op letten? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een notebook en een chromebook? Ook hier is nog wel eens verwarring over. Om te voorkomen dat jij de mist in gaat bij de aanschaf van een nieuwe laptop, hebben wij speciaal voor jou deze blog gemaakt. Hierin lees je enkele belangrijke punten om een miskoop te voorkomen.

Bepaal waarvoor je de laptop voornamelijk wilt gebruiken

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het doel van de laptop. Hieronder verstaan we datgene waar je de laptop voor in wilt zetten. Gebruik je hem bijvoorbeeld alleen om informatie op te zoeken, mailtjes te versturen en zo nu en dan een document te maken? Of wil je hem gebruiken voor professionele foto- en videobewerking en wil je er daarnaast ook nog eens de allernieuwste en zwaarste games op kunnen spelen? Beide situaties vereisen een ander soort laptop. In het eerste geval zal een simpele, normale laptop al prima volstaan. In het tweede voorbeeld moet je toch echt denken aan een speciale gaming laptop. Dit is een zeer krachtige laptop. Deze laptops zijn veel krachtiger dan de standaard huis-tuin-en-keuken laptops. Naast gaming zijn ze ook ideaal voor foto- en videobewerking en andere zaken waarbij er veel van de laptop gevraagd wordt.

Verdiep je goed in het verschil tussen een notebook en een chromebook

Verdiep je goed in het verschil tussen een notebook en een chromebook

Laptops kunnen vandaag de dag in twee categorieën worden ingedeeld: notebooks en chromebooks. Veel laptop fabrikanten bieden beide soorten aan. Kijk maar eens bij HP laptop. In vergelijking met notebooks worden chromebooks veelal tegen een lagere prijs verkocht. Dit kan een verleiding zijn.

Besef je echter wel dat een chromebook iets heel anders is dan een notebook. Veel mensen stinken hier in omdat een chromebook qua uiterlijk nauwelijks van een notebook te onderscheiden is. Het verschil zit hem dan ook aan de binnenkant. Een chromebook heeft zo zijn beperkingen. Zo heb je altijd een stabiele internetverbinding nodig. Zonder internet is een chromebook waardeloos. Dit komt omdat de programma’s niet op de laptop geïnstalleerd staan, maar vanaf het internet werken. Alles gebeurt online. Bestanden worden in de zogenaamde ‘cloud’ opgeslagen. Een chromebook heeft dan ook geen harde schijf waar je foto’s, documenten en muziek op kunt slaan. Ga voor jezelf na of dit voor jou zou kunnen werken. Is het antwoord hierop nee? Dubbel check dan even om er zeker van te zijn dat je een notebook in je winkelwagentje hebt geplaatst en niet per ongeluk een uitgeklede chromebook.

Neem zaken als gewicht en accuduur mee in je overweging!

Het eerste waar veel mensen naar kijken bij de aanschaf van een nieuwe laptop is de grootte van het beeldscherm. Je wilt immers wel goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Aan de andere kant wil je ook weer niet dagelijks een groot bakbeest mee moeten zeulen. Vergeet echter niet te letten op het gewicht en de accuduur! Hoewel een groter scherm vaak gepaard gaat met een groter gewicht, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Ook de accuduur is ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je veel onderweg bent. Je hebt dan helaas niet altijd een stopcontact voorhanden. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer jouw laptop het na twee uurtjes al begeeft. Zaken om rekening mee te houden dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here