Logisch dat je ontzettend blij bent met je nieuwe Samsung Galaxy S22. Je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen en alles in het werk stellen om te voorkomen dat je nieuwe smartphone beschadigd raakt. Gelukkig zijn er verschillende accessoires die je daar een handje bij kunnen helpen. Waaronder jij zelf.
In dit artikel:
Bescherming begint bij jezelf
Het belangrijkste dat je moet doen om je smartphone te beschermen is zelf een beetje opletten. Wellicht klinkt het als een open deur, maar door voorzichtig met je Samsung Galaxy S22 om te gaan, ben je al een heel eind op weg. Gebruik je gezonde verstand en ga niet op je fiets met je smartphone spelen. Los van de mogelijke boete kan dit ook voor je smartphone slecht aflopen.
Koop de juiste accessoires
Je hebt niet alles in de hand en een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig zijn er diverse accessoires waarmee je je Samsung Galaxy S22 kunt beschermen.
Beeldscherm
Het beeldscherm van je smartphone is gevoelig voor onder meer vuil, krassen en schade doordat je ergens tegenaan stoot. Een telefoonglaasje vangt de hardste klappen op, waardoor de kans op blijvende schade aan je smartphone flink kleiner wordt.
Als je zo’n telefoonglaasje gaat kopen, moet je goed letten op het type. Voor een S22 Ultra heb je de Samsung S22 Ultra screen protector nodig. Deze is weer net iets anders dan de Screen protector S22 Plus.
Hoesje
Een telefoonhoesje is eigenlijk een must. De hoesjes zijn zo ontworpen dat ze naadloos op je smartphone aansluiten. Het ziet er misschien wat minder gelikt uit dan je zou willen, maar de bescherming is optimaal. Ook bij de hoesjes zijn er speciale modellen voor de verschillende types van de Samsung Galaxy S22.
Bescherming tegen hackers
Het gaat in dit artikel niet alleen om fysieke bescherming. Hackers bezorgen eigenaren van smartphones of computers helaas al jarenlang problemen. Zorg er sowieso voor dat je verschillende wachtwoorden hebt. Verder is het belangrijk om op tijd alle updates van je software te installeren.
En met een tweestapsverificatie doe je hackers helemaal geen plezier. Dat is een extra beveiligingscontrole, waardoor dieven niet meer genoeg hebben aan enkel je wachtwoord om je telefoon te hacken.
Diefstal en schade
Je hebt het net al gelezen. Niet alles is te voorkomen. Diefstal dus ook niet. Behalve dat je goed op je smartphone moet letten, kan je het beste ook een verzekering afsluiten. Logischerwijs kost je dat maandelijks een bedrag, maar je krijgt er een stuk meer zekerheid door.
Dat geldt ook voor schade. Als je telefoon een keer per ongeluk uit je zak valt en kapot gaat, komt een verzekering van pas.
Het is verder belangrijk om je IMEI-nummer te bewaren. Dat is het unieke nummer van je smartphone. Met dit nummer kan je smartphone door de politie worden geïdentificeerd. Bovendien kan de politie het de dieven moeilijk maken om de telefoon te verkopen, door constant berichten via SMS te versturen dat de telefoon gestolen is.