Home Computers Zelf je naambadges ontwerpen

Zelf je naambadges ontwerpen

3521
0
DELEN
naambadges ontwerpen

Ben jij werkzaam in een branche waarin het belangrijk is dat klanten de naam van het personeel kennen, zoals medewerkers in de detailhandel of hotels, chauffeurs van een logistiek bedrijf of misschien wel de zorg? Of organiseer je evenementen waarbij het handig is als mensen elkaar bij naam kunnen aanspreken, of netwerkborrels? Dan mogen naambadges niet ontbreken.

Medewerkers van een organisatie zijn het gezicht naar de klant. Belangrijk is dat zij, naast natuurlijk kennis van zaken, ook een professionele uitstraling hebben. Bij een verzorgde outfit hoort ook een naambadge. Als klanten de naam van medewerkers kennen, hebben zij meer het idee persoonlijk contact te hebben met een vertegenwoordiger van de organisatie. Ook zijn naambadges onontbeerlijk op evenementen, omdat mensen gemakkelijk te herkennen zijn en het geschreven zien staan van een naam ervoor zorgt dat deze veel beter onthouden wordt.

naambadges ontwerpen

Het gemak van herbruikbare naambadges

Op evenementen dragen bezoekers echter een naambadge maar een keer. Ook zijn er branches waarin veel personeelswisselingen voorkomen. In deze gevallen is het zonde om dure naambadges bij een drukker te bestellen. Er zijn natuurlijk ook plastic naambadges die gemaakt zijn voor eenmalig gebruik, maar deze hebben vaak een erg goedkoop plastic uiterlijk en moeten meestal opgespeld worden met een naald, die de kleding kan beschadigen. Liever dus een mooie aluminium badge met een magneet of clip, maar wel een die je zelf kunt maken. Zo heb je toch een naambadge met een chique uitstraling, maar kun je deze toch gewoon zelf maken en voor een ander evenement of personeelslid opnieuw gebruiken. Gelukkig zijn er daarom ook naambadges die gemakkelijk uit elkaar te halen zijn, en bestaan uit onder andere een label dat zelf bedrukt kan worden met tekst en bijvoorbeeld logo. Klik hier voor meer informatie over deze naambadges.

 

Met deze software maak je eenvoudig de mooiste badges

Geen zin en tijd om de kaartjes met namen erop te moeten uitprinten, en vervolgens te moeten gaan knippen en plakken? Gelukkig kunnen de namen ook gewoon op labels geprint worden, die je eenvoudig in de naambadge plaatst. Voor een uniforme uitstraling maak je met de software die meegeleverd wordt zelf een mooi ontwerp. Er zijn voorbeelden beschikbaar van mogelijke designs met naam van de medewerker, de organisatie en een logo, maar je kunt ook zelf een ontwerp maken. De software zorgt er trouwens gelijk voor dat je printer goed uitgelijnd is en de bedrukking op de juiste plaats op het label komt te staan. Bovendien kun je lijsten met namen van bezoekers of het personeel in een keer importeren vanuit Excel, en hoef je dus niet alle namen afzonderlijk in te voeren. Klinkt allemaal erg eenvoudig toch?

Tips voor het ontwerpen van een naambadge

Bij het ontwerpen van een naambadge zijn er wel enkele zaken waar je op moet letten. Kies bijvoorbeeld liever niet een lettertype met al teveel krullen of een te hoekig font, alhoewel het in creatieve branches best iets opvallender mag. Ook de lettergrootte is een aandachtspunt. In beroepen waarbij sprake is van ouderen of slechtzienden is een wat groter lettertype uiteraard handig. Bij het experimenteren met verschillende groottes is het goed in je achterhoofd te houden dat er ook voldoende ruimte moet zijn voor lange namen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here